Afsnit 3 af ’Hvad gør de andre?’: ”Det er ikke nok for mig, at familien fungerer. Jeg har også brug for fagligt input”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Embla Egelund

Afsnit 3 af ’Hvad gør de andre?’: ”Det er ikke nok for mig, at familien fungerer. Jeg har også brug for fagligt input”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Hvordan får man som familie det hele til at hænge sammen, når hverken mor eller far har et traditionelt 9-17-job? En sygeplejerske og en pilot fortæller.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

Hvad gør de andre?

Podcasten er produceret af Heartbeats og sponsoreret af Coop 365discount.

Sisse Sejr og Esben Bjerre ved godt, at de har et privilegeret liv med mere tid og overskud end de fleste. Alligevel kan deres hverdag også oversvømmes af sure pligter, skænderier og nemme løsninger.

I denne podcastserie inviterer de derfor en lang række danskere ind i deres hjem til en snak om familielivet, og hvordan vi sørger for at spise godt, have det sjovt og opfylde de store drømme.

Det hele handler om at blive klogere på, hvad de andre gør? For måske kan vi lære lidt fra dem alle sammen.

De har prøvet mere traditionelle modeller. Pernille Volsgaard tog f.eks. et job i hjemmeplejen, hvor arbejdstiden var mere human end på det hospital, hvor hun er nu, og hendes mand, Anders Moesby, havde også god tid til alt det praktiske, da han under coronaen var hjemsendt som pilot. Men de mistede begge gnisten.

”Da Anders var hjemme i fem måneder under coronaen, var der støvsuget og styr på alt, men hans øjne var ikke tændte. Så hvad vil man helst have: Et rent hjem eller tændte øjne?” spørge Pernille Volsgaard. 

Sammen med Anders Moesby er hun hjemme hos Sisse Sejr og Esben Bjerre i tredje afsnit af ’Hvad gør de andre?’. Her stiller de fokus på, hvordan man som familie får det hele til at hænge sammen, når hverken mor eller far har et traditionelt 9-17-job. Pernille Volsgaard er nemlig sygeplejerske på hjerteafdelingen på et hospital, og Anders Moesby er pilot.

De er forældre til Eva på seks og Liv på halvanden, og de bor i en treværelses lejlighed i København. Da de vidste, at de skulle have børn, forsøgte Pernille Volsgaard et job som hjemmesygeplejerske netop for at få hverdagen til at glide nemmere, og selvom arbejdet var okay, fik det ikke øjnene til at skinne på samme måde, som det nuværende gør.

”Jeg kedede mig lidt. Men inden jeg fik det andet job, spurgte jeg både min mor og min svigermor, om de ville hjælpe, hvis jeg fik det. Og det sagde de ja til, og de har hjulpet lige siden. Det er jeg vildt glad for, for det er ikke nok for mig, at familien fungerer. Jeg blev nødt til også at have noget fagligt, der giver mig noget,” siger Pernille Volsgaard.

Når det gælder Anders Moesbys arbejdstider, er problemet, at han ofte er væk mange dage ad gangen. Noget, der for ham både kan være lidt en lettelse og samtidigt et savn.

”På førstedagen er det fedt, at man ikke skal diskutere med børnene, om de skal have flyverdragt på eller ej, men allerede på andendagen begynder man at vise billeder af dem til kollegaerne. For de er jo søde de børn. Og man vil gerne være sammen med dem.”

Når Pernille Volsgaard er alene i længere stræk, bliver rutinen i hjemmet en lidt anden, og på visse områder er der nogle ting, som glider nemmere.

”Man bliver lidt en maskine, og vi får en rytme, der kører. Børnene ved også godt, at det ikke helt nytter at skændes med mig på samme måde.”

Når Anders Moesby kommer hjem, betyder det ikke automatisk, at han helt skal overtage driften af familien. Der skal også være plads til et socialt liv og fritidsaktiviteter.

”Vi har givet hånd på, at selvom han har været væk i fem dage, betyder det ikke, at han ikke må gå ud lørdag aften, når han kommer hjem. Men man kan godt vrisse lidt. Blive lidt passiv aggressiv,” fortæller Pernille Volsgaard og griner.

”Jeg synes, du er meget mere rimelig, end du selv tror,” siger Anders Moesby.

Hør hele episoden her ovenfor, eller der, hvor du hører din podcasts.

Næste episode kommer på tirsdag. 


Værter: Sisse Sejr og Esben Bjerre

Producer: Emilie Westh Wold

Musik og speak: Frej Levin

Redaktør: Emil Norsker

Find mere om
Footer graphics