Den amerikanske sprinter Noah Lyles. Foto: Bernat Armangue/AP/Ritzau Scanpix

Heartbeats anbefaler: En hyldest til graffiti, klasselitteratur og en kur mod OL-blues

Hvad skal du høre, se og læse i den kommende tid? Thomas Balslev peger på sine favoritter lige nu.

Sprinter galore

I søndags ramte De Olympiske Lege sin afslutning. Og vi er nogen, der nu sidder tilbage med en regulær blues over, at fjernsynet ikke længere vrimler med karismatiske, utrolige og talentfulde atleter. Særligt sprinterne tog mit hjerte med storm i år. Deres evne til at accellerere som en menneskelig Ferrari, deres store personligheder og ligeså store hår og diamanter, der blafrer omkring dem, mens de spæner af sted. Den perfekte kur mod det blå humør er derfor denne lille perle af en serie: ‘Sprint: The World’s Fastest Humans’. Serien, der kan ses på Netflix, portrætterer mange af de sprintere, vi havde fornøjelsen af at se løbe til legene i år. Heriblandt Noah Lyles, Marcell Jacobs, Sha’Carri Richardson og Shericka Jackson, der alle sammen er ekstravaganzas på hver sin måde. Dokumentaren giver et indblik i sporten, men fremfor alt i den mentalitet det kræver, hvis man skal være den hurtigste i hele verden. Der er fuld smæk på dramatikken, og jeg lover, at serien fordriver selv den mest sejlivede OL-blues.

Spørg John

København – og de andre store studiebyer – vrimler i disse dage med nye studerende, der er ligeså friske som morgendug. Mange af dem har taget en rejse fra den ene eller den anden lille by i Danmark og står netop nu på tærsklen mellem deres gamle og nye liv. Og netop den bevægelse har Susan Knorrenborg skrevet en fremragende debutroman om. ‘Spørg John’, der udkom på Lindhardt og Ringhof tidligere på året, skriver sig ind i klasselitteraturen, som vi kender fra forfattere som Thomas Korsgaard og Glenn Bech, og i romanen er der genkendelse at hente, for dem, der pludselig står med pensumlister fulde af videnskabsteoretisk litteratur og en bagage, der måske mest af alt er bygget op omkring ugeblade og Knorr-lasagne. Begge dele kan sagtens leve i ét menneske, og bogen er således en litterær omfavnelse til den, der står midt i en brydningstid, eller som gjorde det engang.

Streetart vol. 9000

En bølge af graffiti og rap skyller ind over Nordens Paris i slutningen af august, når festivalen ‘End Of The Line – Aalborg Street Art Festival løber af stablen. Navne som Pede B, Tue Track, DJ Noize & DJ Static og Danni Toma giver koncerter i løbet af festivalen, og på Studenterhuset modererer Aalborgs egen undergrundsborgmester, Jonny Hefty, en talk om hiphop- og graffitimiljøet i byen sammen med blandt andre Niarn. Alt imens forvandles hele byen til et streetart-atelier, hvor flere end 50 kunstnere fra hele verden tager spraydåsen i hånden. På Gammeltorv i hjertet af Aalborg udstilles internationale storskala-værker, mens der kommer til at være gang i byens gamle tivoli, Karolinelund. Festivalen er den største af sin slags i Danmark, og mange af aktiviteterne, der kan opleves 29. august til 1. september, er gratis.

LÆS OGSÅ

Footer graphics