Engang imellem skal der bare luftes ud foroven, de gode gamle hjernevindinger skal sandblæses og så findes tungrockskiverne frem og får en tur på pladetallerkenen.
Ja, gu var 1970’erne rockistiske ad h. til – sådan var reglerne – og der var heller ikke mange kvinder, der gjorde sig gældende i den tunge genre, der dengang kendtes som betonrock, men ikke desto mindre kom der meget god musik ud af det.
Så spænd sikkerhedsbæltet, tryk speederen i en bund og tag en tur i dødsdromen med Henrik og Klaus i deres allermest nostalgiske hjørne. For your pleasure!
Trackliste
- Cream: Crossroads – Live (1968)
- Steppenwolf: Sookie Sookie (1968)
- Led Zeppelin: Heartbreaker (1969)
- The Who: Summertime Blues – Live (1970)
- Mountain: Mississippi Queen (1970)
- The Guess Who: American Woman (1970)
- Deep Purple: Speed King (1970)
- Free: Fire and Water (1970)
- Sweet: Done Me Wrong Alright (1971)
- Alice Cooper: Under My Wheels (1971)
- Uriah Heep: Easy Livin’ (1972)
- ZZ Top: La Grange (1973)
- Golden Earring: Radar Love – Single Edit (1973)
- Black Sabbath: Sabbath Bloody Sabbath (1973)
- Blue Öyster Cult: Career of Evil (1974)
- Bachman-Turner Overdrive: You Ain’t Seen Nothin’ Yet (1974)
- Aerosmith: Sweet Emotion (1975)
- Gasolin’: Sjagge (1975)
- The Runaways: Cherry Bomb (1976)
- Thin Lizzy: The Boys Are Back in Town (1976)
- AC/DC: Whole Lotta Rosie (1977)
Lyt med via Rockhistoriers playliste
Hver uge opdaterer vi playlisten med musik fra ugens afsnit
Oplev ‘Rockhistorier‘ live
‘Rockhistorier’ tager på turné og besøger de fire største danske købstæder, hvor du kan opleve de to garvede værter tale om den musik, de elsker allermest. Det bliver aftener drevet af værterne Henrik Queitsch og Klaus Lynggaards uangribelige entusiasme, kolossale viden og indbyrdes kemi. Deres definition af rock er bred og rummelig, og levner plads til genrer som country, hiphop, soul, blues, R&B, folk og electronica. Helt centralt står portrætudsendelser om såvel helt store som mere obskure kunstnernavne fra de sidste små 70 års populærmusik – fra Muddy Waters udsendte sin første 78’er i 1948 til Lana Del Reys seneste lp.
Portrætterne varieres med temaudsendelser om for eksempel genrer eller pladeselskaber, mixtapes om forskellige fænomener samt ikke mindst gæsteoptrædener af koryfæer fra den danske musikscene, fra Allan Olsen til Lydmor. Det er konsekvent værternes egne kæpheste, der trækkes ind i manegen, for det er det bedste ved at have sin egen podcast – selv at kunne bestemme suverænt over stoffet!
Live følger showet samme form som podcasten, det vil sige et forløb af enten to timers varighed gennem enten en kunstners karriere eller et tema eller et mixtape.
Værterne Henrik Queitsch og Klaus Lynggaard har nørdet musik sammen i fem årtier samt hver især haft en praksis som musikkritikere ved dagblade som Ekstra Bladet, Information og Weekendavisen. De har endvidere redigeret to antologier sammen: ‘Loaded – om The Velvet Underground, Lou Reed, John Cale, Nico’ (2004) og ’CHANGES – Tekster om David Bowie’ (2017).
- Køb billet til Aalborg d. 18. August 2021
- Køb billet til København d. 18. September 2021
- Køb billet til Odense d. 24. September 2021
- Køb billet til Aarhus d. 3. Oktober 2021
Støt ‘Rockhistorier‘
Vi kan ligeså godt sige det, som det er: Vi har brug for dig!
Nu har vi lavet over 100 afsnit om de største kunstnere og de bedste historier bag mesterværkerne. Men vi har så mange flere historier, vi gerne vil folde ud for dig! Derfor beder vi dig om hjælp til at fortsætte podcasten. Hvis du synes, at du får værdi ud af ‘Rockhistorier’, synes vi, du skal overveje at støtte podcasten med et valgfrit beløb pr. episode. Det er den eneste måde, vi kan fortsætte på.
Støtter du os, kommer du med i vores Rockhistorier Lytteklub.
Det betyder, at du får adgang til:
- En lukket Facebook-gruppe fyldt med andre musikglade mennesker.
- Anbefalinger til plader, bøger og film du kan dykke ned i for at komme dybere ind bag de kunstnere, vi snakker om.
- Q&A’s med os.
- Adgang til eksklusive events.
Og så betyder det også, at du er med til at betale for folk, som ikke har råd. Det synes vi sådan set er meget sympatisk.
Støtten går til, at vi kan researche, optage og udgive vores podcasts, samt til at promovere podcasten på de sociale medier, så flere kan få det glade rockbudskab at vide.
Klik på støtknappen herover eller besøg dette link for at støtte Rockhistorier.