Det er måske ikke alle, der har fulgt ‘Rockhistorier’ fra deres spæde start, ligesom det nok heller ikke er alle, der ved, at Klaus Lynggaard og Henrik Queitsch startede med udsendelsen for fem år siden som et live-radioprogram. De sendte hver tirsdag aften fra klokken 20-22, og efterfølgende blev udsendelsen lagt ud som en podcast.
”Man kan godt høre, når man hører de første udsendelser, at vi er i den famlende fase,” fortæller Klaus Lynggaard om de første afsnit af ‘Rockhistorier’.
I de første mange udsendelser spillede de alle numre fra vinyl og til nøds CD, og det gik også nogle gange helt galt, fortæller Klaus om den stædighed. Nu, hvor vi runder episode nummer 200, er programmet blevet moderniseret lidt mere, og Henrik og Klaus spiller sangene digitalt nu.
I dette jubilæumsprogram fortæller om rejsen med ’Rockhistorier’, mindes gamle dage og kommer med underholdende anekdoter. De mindes, at den allerførste episode de to lavede sammen, handlede om, at de hver især skulle spille deres yndlingsnummer fra hvert årti. Klaus mindes, at det ikke var en nem opgave.
”Der måtte man altså bare tage nogle benhårde valg,” fortæller Klaus Lynggaard.
Selvom de allerede har 200 afsnit på bagen, så håber Klaus og Henrik begge, at de kan få lov til at lave yderligere 200 afsnit. Men først skal de igennem dagens program, hvor de som altid på deres runde fødselsdage, stiller dem selv udfordringen, at der kun må spilles sange, som aldrig før er blevet spillet i programmet.
”Vel at mærke kunstnere, som vi godt kan lide” tilføjer Henrik Queitsch.
Eftersom der allerede er udkommet 199 episoder, vil det også sige, at der er i hvert fald ligger 400 timers ‘Rockhistorier’, konkluderer de to værter. Dermed er der også blevet spillet enormt mange sange og en hel del forskellige kunstnere, hvilket kan gøre dagens tema til lidt af en udfordring.
De to værter har hver taget 10 sange med og skiftes til at spille sangene i kronologisk rækkefølge helt fra 1950’erne og frem til i dag. Henrik har valgt nogle lidt nyere numre end Klaus, men det har måske en årsag.
”Jeg hører meget ny musik,” siger Henrik, hvilket muligvis er et resultat af, at han arbejder i en pladebutik.
Men når der skal graves dybt, og der skal findes ’nye sange’, så kommer de to værter også bedt omkring. De kommer både forbi det triste og det glade, det elektroniske og det jazzede, det danske og det portugisiske og alt derimellem.
Dagens program kommer til at være ærligt, underholdende og fyldt med god musik.
”Jeg synes godt, vi kan give hinanden et klap på skulderen og sige: ‘Godt gået gamle dreng’,” siger Klaus, inden de skal spille deres sidste nummer i episode 200.
Ingen af de to værter havde i ‘Rockhistoriers’ spæde start regnet med, at de ville sidde her sammen hele 200 episoder efter. Men det lykkedes, og det er kun takket være de trofaste fans, fortæller Henrik.
Playliste:
Jody Reynolds:” Endless Sleep” (1957)
Family: “The Weaver’s Answer” (1969)
Terry Callier: “Lazarus Man” (1998)
Fotheringay: “Banks of the Nile” (1970)
Beth Gibbons & Rustin Man: “Tom the Model” (2002)
Loretta Lynn: “One’s on the Way” (1971)
Broadcast: “Sixty Forty” (2003)
The Associates: “Tell Me Easter’s on Friday” (1981)
Nine Horses feat. Stina Nordenstam: “Wonderful World” (2005)
Cassandra Wilson: “Death Letter” (1995)
Astrid Engberg: “Beat Up (Power of an Army)” (2016)
Stereolab: “Miss Modular” (1997)
Wooden Shjips: “Staring at the Sun” (2018)
Aimee Mann: “High on Sunday 51” (2002)
Sessa: “Panic in Detroit” (2021)
Salem: “Spiders in Salem” (2002)
Cassandra Jenkins: ”Michelangelo” (2021)
Edwyn Collins: “What Is My Role?” (2010)
Adrian Quesada: “Mentias Con Cariña” (2022)
FKA Twigs: “Two Weeks” (2014)
Støt Rockhistorier
De bedste historier bag mesterværkerne. Men vi har så mange flere historier, vi gerne vil folde ud for dig! Derfor beder vi dig om hjælp til at fortsætte podcasten. Hvis du synes, at du får værdi ud af ‘Rockhistorier’, synes vi, du skal overveje at støtte podcasten med et valgfrit beløb pr. episode.
Støtter du os, kommer du med i Rockhistoriers Lytteklub.
Det betyder, at du får adgang til:
- En lukket Facebook-gruppe fyldt med andre musikglade mennesker.
- Anbefalinger til plader, bøger og film du kan dykke ned i for at komme dybere ind bag de kunstnere, vi snakker om.
- Q&A’s med Klaus Lynggaard og Henrik Queitsch.
- Adgang til eksklusive events.
Og så betyder det også, at du er med til at betale for folk, som ikke har råd. Det synes vi sådan set er meget sympatisk.
Støtten går til, at vi kan researche, optage og udgive vores podcasts, samt til at promovere podcasten på de sociale medier, så flere kan få det glade rockbudskab at vide.
Klik på støtknappen herover eller besøg dette link for at støtte ‘Rockhistorier’.