Namedropping er et gammelt kendt fænomen, der bruges i mange sammenhænge. Som regel, hvis nogle vil prale af, hvem de kender eller blot har mødt. Men det bruges også i musikken. Namedropping optræder indenfor de fleste musikgenrer, og referencerne kan være alt fra virkelige personer til fiktive figurer, der vækker en genkendelse hos de fleste.
‘Rockhistorier’ har i den anledning valgt at sætte et dogme: De må kun spille sange, der i titlen hylder andre kunstnere. Og som sædvanligt forsøger de at spille sange, der ikke er blevet spillet i programmet før, hvilket kan være en udfordring at holde styr på, når man har lavet 184 podcastepisoder!
Værterne spiller blandt andre rockbandet The Gun Club, der i 1981 lavede et hyldest nummer til Poison Ivy, fra bandet The Cramps.
“Han var sin egen værste fjende, og hans liv stod ikke til at redde, men heldigvis efterlod han sig en håndfuld rigtig rigtig gode LP’er,” fortæller Klaus Lynggaard om Jeffrey Lee Pierce, der var forsanger i The Gun Club.
“The Cramps var dengang dét, man kaldte psychobilly – rockabilly udsat for punk – og de var eksperter i at finde virkelig weird rockabilly, som de lavede coverversioner af,” fortsætter Klaus Lynggaard, og Henrik Queitsch tilføjer:
“Og så var de et forrygende liveband. Jeg kan huske deres koncert i Saltlageret i 1986, det er stadig en af de bedste koncerter, jeg har været til.”
Udover The Gun Club indeholder denne uges spilleliste alt fra David Bowies hyldest til Bob Dylan til black midis hyldest til Marlene Dietrich, der var en tysk-amerikansk skuespiller og kendt for filmen ‘Der Blaue Engel’.
“Det er faktisk en meget sjov spilleliste, der er kommet ud af det. Vi kommer lidt rundt i genrerne som sædvanligt, og der er indimellem nogle pudsige kunstnere, der bliver hyldet. Nogle er meget berømte. og andre er mere kultagtige figurer.”
Spilleliste
David Bowie: ”Song for Bob Dylan” (1972)
Ian Dury & the Blockheads: ”Sweet Gene Vincent” (1977)
The Gun Club: “For the Love of Ivy” (1981)
Television Personalities: ”I Know Where Syd Barrett Lives” (1981,)
Nick Cave & the Bad Seeds: “Blind Lemon Jefferson” (1985)
Sandie Shaw: “Steven (You Don’t Eat Meat)” (1986)
Sonic Youth: “Tunic (A Song for Karen)” (1990)
The House of Love: “Beatles and Stones” (1990)
Neil Young: “From Hank to Hendrix” (1992)
Gillian Welsh: “Elvis Presley Blues” (2001)
LCD Soundsystem: ”Daft Punk Is Playing at My House” (2005)
Henrik Hall: ”Ligesom Iggy Pop” (2008)
Cat Power: “Aretha, Sing One for Me” (2008)
Warpaint: “Billie Holiday” (2009)
Luke Haines: “Alan Vega Says” (2014)
Julie Kelly: “For Joni” (2014)
Sigmund Wilder: “The Day David Bowie Died” (2018)
Hozier feat. Mavis Staples: “Nina Cried Power” (2016)
Bob Dylan: “Goodbye Jimmy Reed” (2020)
black midi: “Marlene Dietrich” (2021)
Støt Rockhistorier
De bedste historier bag mesterværkerne. Men vi har så mange flere historier, vi gerne vil folde ud for dig! Derfor beder vi dig om hjælp til at fortsætte podcasten. Hvis du synes, at du får værdi ud af ‘Rockhistorier’, synes vi, du skal overveje at støtte podcasten med et valgfrit beløb pr. episode.
Støtter du os, kommer du med i Rockhistoriers Lytteklub.
Det betyder, at du får adgang til:
- En lukket Facebook-gruppe fyldt med andre musikglade mennesker.
- Anbefalinger til plader, bøger og film du kan dykke ned i for at komme dybere ind bag de kunstnere, vi snakker om.
- Q&A’s med Klaus Lynggaard og Henrik Queitsch.
- Adgang til eksklusive events.
Og så betyder det også, at du er med til at betale for folk, som ikke har råd. Det synes vi sådan set er meget sympatisk.
Støtten går til, at vi kan researche, optage og udgive vores podcasts, samt til at promovere podcasten på de sociale medier, så flere kan få det glade rockbudskab at vide.
Klik på støtknappen herover eller besøg dette link for at støtte ‘Rockhistorier’.