‘Rockhistorier’ med Guldimund: Cello, kor og britisk hiphop

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Rockhistorier’ med Guldimund: Cello, kor og britisk hiphop

Eller vælg, hvor du vil lytte

I denne episode af ‘Rockhistorier’ besøger Asger Nordtorp Pedersen, også kendt under aliaset Guldimund, studiet. Han giver sit bud på sange, som har sat sig i ham og formet hans musikalske virke.

Litteratur En del af serien:

Rockhistorier

Musik og røverhistorier fra rocken i dens bredeste forstand med Klaus Lynggaard og Henrik Queitsch.

Som navnet antyder, trækkes der hos Guldimund tråde til den danske sangskat, og hans indie-folkede univers har en tydelig skandinavisk tone. Allerede som barn begyndte han at spille cello og sang i drengekoret ‘Syngedrengene ved Vor Frue Kirke’ i Assens.

“Det var sindssygt vigtigt, at der var de her fællesskaber både i musikskolen og koret, hvor man som dreng kunne have nogle lidt mere poetiske interesser og udleve dem i et fællesskab, et sted i landet, hvor det ellers måske handlede mere om fodbold,” fortæller Asger Nordtorp Pedersen.

Udover at have sunget i drengekor har hans musikalske rejse bestået af en bachelor i bas fra Syddansk Musikkonservatorium, en kandidat på det Rytmiske Musikkonservatorium og en to-årig overbygning på solistlinjen.

“Parallelt med at jeg gik og sang i drengekor og spillede cello, hørte jeg mere og mere rock. Og jeg tror, Mew var det første band, jeg kastede min kærlighed på.”

I 2021 udgav han albummet ‘Dem, vi plejede at være’: Ni sange om et parforhold i krise. Så forskellige kunstnere ROSALÍA, Kendrick Lamar og Big Thief har været de største inspirationskilder de seneste par år og især i perioden, hvor han producerede albummet. Det er blandet andet nogle af disse kunstnere, vi skal høre i denne uges afsnit.

Derudover medbragte Asger Nordtorp Pedersens sange, der spænder vidt, og man kan høre alt fra klassisk musik med Franz Joseph Haydn til britisk hiphop i form af The Streets.

Om Kendrick Lamar siger han:

“Jeg er så sindssygt inspireret af og bjergtaget af hans flow og hans meget meget frie musikalske vekslen ind og ud gennem sine underdelinger.”

Trackliste

Guldimund ”Brænder stadig” (2021)

Stéphane Tétreault & Orchestre Symphonique de Quebec: ”La Cygne” (Fra Le Carnaval des animaux. Komponeret 1886 af Camille Saint-Säens. Indspillet 2012)

Bavarian Radio Symphony Orchestra & Choir / Vienna Boys Choir: “Missa brevis Sancti Joannis de Deo: ‘Kleine Orgelmesse’: Benedictus” (fra Die Schöpfung. Komponeret 1797-1798 af Franz Joseph Haydn. Indspillet 1995)

Mew: “Apocalypso” (2005)

The Streets: “Blinded by the Lights” (2004)

Björk feat. Anthony: “The Dull Flame of Desire” (2007)

The Knife: “Forest Families” (2006)

Under Byen: ”Den her sang handler om at få det bedste ud af det” (2006)

Tys Tys: ”Busses” (2004)

Jaco Pastorius: “Donna Lee” (1976)

The Bad Plus: “And Here We Test Our Powers of Observation” (2004)

James Blake: “I Never Learnt to Share” (2011)

Grizzly Bear: “Sleeping Ute” (2012)

Kendrick Lamar: “untitled 2 / 06.23.2014” (2016)

ROSALÍA: “G3 N15” (2022)

Big Thief: “Little Things” (2022)

Valkyrien Allstars: “slutte og byne” – Single edit (2020)

Guldimund: ”Ikk’ endnu” (2021)

Støt Rockhistorier

Rockhistorier har lavet over 100 afsnit om de største kunstnere og de bedste historier bag mesterværkerne. Men vi har så mange flere historier, vi gerne vil folde ud for dig! Derfor beder vi dig om hjælp til at fortsætte podcasten. Hvis du synes, at du får værdi ud af ‘Rockhistorier’, synes vi, du skal overveje at støtte podcasten med et valgfrit beløb pr. episode.

Støtter du os, kommer du med i Rockhistoriers Lytteklub.

Det betyder, at du får adgang til:

  • En lukket Facebook-gruppe fyldt med andre musikglade mennesker.
  • Anbefalinger til plader, bøger og film du kan dykke ned i for at komme dybere ind bag de kunstnere, vi snakker om.
  • Q&A’s med Klaus Lynggaard og Henrik Queitsch.
  • Adgang til eksklusive events.

Og så betyder det også, at du er med til at betale for folk, som ikke har råd. Det synes vi sådan set er meget sympatisk.

Støtten går til, at vi kan researche, optage og udgive vores podcasts, samt til at promovere podcasten på de sociale medier, så flere kan få det glade rockbudskab at vide.

Klik på støtknappen herover eller besøg dette link for at støtte Rockhistorier.

Footer graphics