Emma Sehested Høeg

‘På Plakaten’ er tilbage: Hvad gør man ved sniksnak under koncerter?

Foto: Erling Brodersen/Gonzalesphoto/Ritzau Scanpix

‘På Plakaten’ er tilbage: Hvad gør man ved sniksnak under koncerter?

Dit ugentlige overblik over landets mest interessante koncerter er tilbage. I denne udgave af ‘På Plakaten’ taler Carsten Holm og Sidsel Thomassen også om, hvordan man får en bedre koncertkultur med Albert F. Helmig fra Aarhus Volume.

Kultur En del af serien:

På plakaten

Hver uge vil podcasten anbefale store oplevelser live på de mindste steder og med nye interessante navne.

– Det er dejligt at være tilbage.

Sådan siger Carsten Holm i årets første udgave af ‘På Plakaten’, der vanen tro disker op med håndplukkede tips til de bedste koncertoplevelser i landet lige nu. Der er blandt andet anbefalinger til at opleve School of X, Turboweekend, Hush, Emma Sehested Høeg og Savage Rose i den kommende tid.

Årets første program handler også om, hvordan man som koncertgænger og arrangør kan bidrage til en bedre koncertkultur. Hvad gør man for eksempel ved sniksnak? Og hvad kan man som koncertarrangører, band og publikum gøre, hvis man oplever adfærd, som generer andre?

Det taler Carsten Holm og Sidsel Thomassen om med Albert F. Helmig, der er en del af Aarhus Volume, hvor han også oplever, at deres koncertgæster kan have en tendens til at snakke under shows.

Det er imidlertid mere nogle andre adfærdsproblemer, han fremhæver fra hiphop- og den elektriske genre.

– På den elektroniske side er der mere nogle stoffer, man kan kæmpe med, og nogle folk, som man godt kan prøve at tale fornuft til, men er et andet sted i deres hoved qua nogle ting, de har taget, siger han.

Færre problemer i dag

Albert F. Helmig fortæller dog, at de ikke har så mange problemer med de unge hiphopperes adfærd som tidligere. Det handler om rammerne og om at kommunikere det ordentligt inden et arrangement, forklarer han og peger på et særligt arrangement, hvor de ikke havde taget hånd om dén del.

– Her endte det i masseslagsmål. Det endte i kanonslag på pladsen. En skrue uden ende.

Den gode stemning er i sidste ende en fælles opgave, herunder også for artisten på scenen, mener Carsten Holm og Sidsel Thomassen.

– Det handler om, at vi skal respektere, at vi er mange forskellige mennesker samlet i et rum, men at vi også skal respektere, at vi er nogle mennesker, der simpelthen har betalt for at være her og opleve det her sammen, siger hun.

Der skal kort sagt være plads til alle. Men Albert F. Helmig mener nu alligevel, at man skal være opmærksom, når man er en gruppe venner afsted, der måske har fået en del under vesten.

– Udfordringen bliver, at de fylder mere i rummet end resten af selskabet, siger han.

Både Carsten Holm, Sidsel Thomassen og Albert F. Helmig indrømmer dog, at de også selv har været dem, der var mere festlige end resten af publikum.

– Det handler bare om at læse rummet. Og så længe man taler pænt til folk og ikke kommer med en sur løftet pegefinger, så tror jeg, det nok skal gå, siger Sidsel Thomassen.

Find mere om
Footer graphics