Det tog flere år med situationships, sårede følelser og utroskab, før ugens lytter og kæresten blev et par. I dag bor de sammen og er i et, som hun selv beskriver det, et godt parforhold – på nær én enkel ting, som bliver ved med at dukke op i diskussioner derhjemme.
Han insisterer på at forblive venner med en af de kvinder han tidligere har datet samtidig med hende. Det gør ondt i hjertet hos lytteren.
“Jeg bliver ked af det. Hvorfor har han det behov? Skal jeg arbejde med at slippe det, eller hvad skal jeg gøre?“ spørger lytteren.
Maria Jencel er en smule vred på kæresten allerede inden mikrofonen tænder og mener, han forsøger at både blæse og have mel i munden.
“Det er ikke sådan, verden fungerer. Han tror han kan få det bedste af alle verdener. Han burde passe på sin kæreste, det er jo det, vi skal i vores relationer, jeg synes det er tarveligt. Helt ærligt, han skal tage sig sammen.”
Ida-Sophia ser det ikke ligeså sort/hvidt, hun er selv blevet venner med tidligere flirts og mener godt, at kvinder og mænd kan være venner, også selvom der tidligere har været en seksuel energi.
“Jeg vil bare gerne anerkende, at det kan være forvirrende at være et menneske her i verden, som godt kan lide en masse mennesker, og jeg kan godt sætte mig ind i, at man synes et menneske, man tidligere har datet er godt selskab, det kan være hun giver ham et spændende perspektiv på verden, som kæresten måske ikke lige gør,” siger Ida-Sophia.
En bjørnetjeneste
Undersøgelser viser, at i dag er 30 – 42% af alle venskaber er med en person af det modsatte køn. Det lyder af meget, og det er det også, historisk set er det nemlig ret atypisk, og først noget som blev socialt acceptabelt i kølevandet på den feministiske bevægelse i 1960’erne.
De to værter er enige i, at vi skal have lov til at være venner på tværs af køn, men lige her er deres fælles forhistorie en afgørende faktor.
“Det er en kæmpe bjørnetjeneste både overfor hende selv og overfor relationen til ham, hvis hun lader det stå på, fordi på et eller andet tidspunkt så får hun nok, og så er det måske for sent,” mener Maria Jencel.
De to værter gør klart, at de jo ikke kender til alle mellemregninger, men de råder lige meget hvad lytteren til at tage en snak med sin kæresten omkring, hvorfor venskabet er så vigtigt, når nu det gør hende så ked af det – fordi vi kan ikke direkte bestemme, hvem vores partner er venner med.
Har du et venskabsdilemma, som du gerne vil have, at vi vender i podcasten, så skriv en mail til os på 112forvenskaber@heartbeats.dk.