M.I.A pressphoto

‘Indbegrebet af’: M.I.A – æstetisk punk møder Østen

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Indbegrebet af’: M.I.A – æstetisk punk møder Østen

Eller vælg, hvor du vil lytte

M.I.A er lyden af fandenivoldskhed krydret med rå tekster om politik, feminisme og sex, og så er hun en kunstner, der har løsrevet sig fra jagten på succes.

Musik En del af serien:

Indbegrebet af

Kan man koge de helt store kunstnere såsom Beatles, Kanye West og Madonna ned til et enkelt nummer, der beskriver hele deres karriere og lyd? ‘Indbegrebet af’ er podcasten, der forsøger.

De tre musikentusiatiske værter Andrew, Bjørn og John medbringer hver et nummer, som de mener besvarer spørgsmålet, og til sidst skal de blive enige om, hvilket nummer der opfylder alle kravene. Det kommer ikke til at gå stille af sig.

Hvor ofte sker det, at en kunstner dukker op med en helt unik lyd? Sjældent. Og hvor ofte formår en sådan kunstner at få enorm succes og blive en af sin samtids helt store navne? Sjældnere endnu. Men M.I.A. formåede netop dette med sin blanding af hiphop, electronica, tamilsk filmmusik og punk. På tværs af fem albums har hun markeret sig som en kompromisløs kunstner, der har løsrevet sig fra jagten på succes, og til enhver tid følger sin egen indre muse. Kan Andrew, Bjørn og John finde frem til én sang der indkapsler alt dette? Lyt med og få svaret.

Trackliste:

  • Matangi
  • Born Free
  • 10 Dollars

Footer graphics