‘Indbegrebet af’: Gorillaz er tegneseriebandet med de gyldne hooks

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: GORILLAZ IMAGES

‘Indbegrebet af’: Gorillaz er tegneseriebandet med de gyldne hooks

Eller vælg, hvor du vil lytte

Et forfænglighedsprojekt eller ren genialitet? Damon Albarn har opnået endnu større succes med Gorillaz end med britpopbandet Blur. Med melodiske hooks, virtuel mystik og spændende musikalske kollaborationer, inviterer tegneseriebandet lytteren med på et fængslende Gorillaz-eventyr.

Kultur En del af serien:

Indbegrebet af

Kan man koge de helt store kunstnere såsom Beatles, Kanye West og Madonna ned til et enkelt nummer, der beskriver hele deres karriere og lyd? ‘Indbegrebet af’ er podcasten, der forsøger.

De tre musikentusiatiske værter Andrew, Bjørn og John medbringer hver et nummer, som de mener besvarer spørgsmålet, og til sidst skal de blive enige om, hvilket nummer der opfylder alle kravene. Det kommer ikke til at gå stille af sig.

På papiret lyder Gorillaz som en tosset idé: Et tegneserieband som forklædning for en britpopstjernes forfængelighedsprojekt. Men Damon Albarn (og hans illustrator og medsammensvorne Jamie Hewlett) har opnået endnu større succes med Gorillaz, end han gjorde med Blur – takket være hans opfindsomme produktioner, sit gyldne øre for hooks og hans evne til at udvælge spændende kollaboratører.

Nu er det op til værterne – Andrew, Bjørn og John – at finde dét ene nummer, der kan opsummere Gorillaz.

(Afsnittets optagelse blev livestreamet på boon.tv)

Trackliste:

  • Aries
  • Feel Good Inc.
  • Clint Eastwood
  • On Melancholy Hill
Footer graphics