“Hjælp! Jeg har introduceret mine to bedste veninder for hinanden. Nu føler jeg mig holdt udenfor”

Foto: Rita Kuhlmann

“Hjælp! Jeg har introduceret mine to bedste veninder for hinanden. Nu føler jeg mig holdt udenfor”

Hvad gør man, når man introducerer to af sine bedste veninder til hinanden, men ender med at føle sig usynlig i deres selskab? Det spørger en lytter om i dagens afsnit af ’112 for Venskaber’. Både Ida-Sophia og Maria Jencel genkender følelsen og kommer med gode råd til, hvordan man kan imødekomme situationen.

Kultur En del af serien:

112 For Venskaber

Maria Jencel og Ida-Sophia vil gerne være venner. Hver uge lukker de dig - på sårbar, sjov og akavet vis - ind i et socialt eksperiment, hvor du kan følge et venskab blive til fra ingenting.
Samtidig gør de deres bedste for at hjælpe dig, der lytter med, med dine venskabs-spørgsmål.

Dette er ‘112 For Venskaber’ - din venskabsambulance.

– Det ligger jo op ad noget, vi har talt om før. Men der er så mange nuancer og så meget genkendelse i de følelser, hun har, så det er ikke noget, man kan tale nok om, fastslår Ida-Sophia efter at høre dagens dilemma.

Situationen er nemlig noget de fleste har oplevet. At føle sig usynlig i en gruppe af venner eller føle sig holdt udenfor.

Lytteren har introduceret sine to bedste veninder for hinanden. Men det har givet bagslag, for nu føler lytteren sig holdt udenfor i deres selskab. De to veninder kan for eksempel vise billeder på telefonen til hinanden uden at inkludere lytteren eller gå på toilettet sammen i byen uden at spørge om lytteren vil med.

– Det kan være rigtig smukt, men der er noget lidt farligt i at introducere to af ens tætteste personer, som ikke kendte hinanden før, for hinanden. For der er rigtig stor chance for, at de godt kan lide hinanden. De jo har en fællesnævner som er dig, siger Maria Jencel.   

Man kan godt komme til at være et røvhul

Alligevel er begge værter hurtigt enige om, at det ikke er et problem, lytteren kan ignorere.

– Man kan ikke bare vende den anden kind til. Der er ikke noget at gøre, for det er dine to bedste veninder, og det er der, at du skal føle dig allermest tryg og allermest spejlet. Hvis man ikke gør det, så føler man sig jo ekstremt hurtigt meget ensom, siger Ida-Sophia.

Hun forklarer, hvordan lytteren, hvis hun tør, kan prøve at adressere problemet i situationen uden at være konfliktoptrappende.

– Men det kommer også an på, hvilken type man er, og hvad man synes er mest grænseoverskridende. For mig ville det kræve mere at tage snakken end at sige ’må jeg lige se’ eller ’jeg vil gerne med’, tilføjer Maria Jencel.

Men både Ida-Sophia og Maria synes, at lytteren skal tage snakken med veninderne enkeltvis, hvis det ikke hjælper at gøre opmærksom på det i situationen. Som Ida-Sophia påpeger, må man nemlig gerne italesætte sine følelser, når man ikke føler sig ordentligt behandlet:

– Selvom veninderne jo nok elsker lytteren højt, så kan man godt komme til at være et røvhul en gang imellem. Og det må du godt fortælle dem, men på en sød og sårbar måde.

Har du et venskabsdilemma, som du gerne vil have, at vi vender i podcasten, så skriv en mail til os på 112forvenskaber@heartbeats.dk

Find mere om
Footer graphics