‘Ditte Giese er blevet for syg’: “Hvis man som patient har penge og ressourcer, så kommer man bedre gennem sundhedssystemet”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rasmus Kahlen

‘Ditte Giese er blevet for syg’: “Hvis man som patient har penge og ressourcer, så kommer man bedre gennem sundhedssystemet”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Hvad vil det sige at være kronisk eller alvorligt syg, og kan man nogensinde vænne sig til den usikkerhed om fremtiden, som sådan en sygdom giver? Dagens gæster er Arne Notkin og Sigurd Hartkorn Plaetner.

Livsstil En del af serien:

Ditte Giese er blevet for syg

Hvad vil det sige at være alvorligt syg? Hvordan lever man et ok godt liv med en konstant tilstedeværelse af uvished om fremtiden? Og kan man gøre noget selv, når diagnosen slår sig ned? Ditte Giese undersøger i denne sæson, hvordan det er pludselig at overgå til at være en af ’de syge’ og have sin faste gang på hospitalet og forsøge at navigere i velmenende ”gode råd”, mirakelkure og jagten på sundhed.

I dag taler vært Ditte Giese med to, der også er syge, nemlig journalist og forfatter Arne Notkin, der har haft en aggressiv kræftsygdom og skrevet en bog om det. Og så kommer forfatter Sigurd Hartkorn Plaetner, der har den autoimmune, kroniske sygdom MS.

“Hvis jeg skulle lade min tilværelse forpeste af usikkerheden, så ødelægger jeg jo, den gode tid jeg har,” siger Arne Notkin.

De tre taler om, hvad det vil sige at have truslen om død, sygdom og mistet førlighed hængende over hovedet – og at skulle sætte sig ind i sygdommen og kæmpe for den rette behandling. Så hvordan er det at være patient i det offentlige sygehusvæsen i Danmark?

“De læger, der er dygtigst fagligt, er dårligst didaktisk,” mener Sigurd Hartkorn Plaetner, der også mener, at bevidstheden om egen dødelighed tidligt i livet har givet ham et rigt liv og en god drivkraft.

Dette er andet afsnit (2:6). Producer: Rikke Collin

Footer graphics