‘Almenerne’ med Simon Maegaard: ”Det helt store vendepunkt er at lære at sige nej”

Foto: Kristina Pedersen

‘Almenerne’ med Simon Maegaard: ”Det helt store vendepunkt er at lære at sige nej”

Et liv som digter og musiker har givet Simon Maegaard store oplevelser, men også for mange efterfester, som han har haft svært ved at gå hjem fra. I dette afsnit af podcasten ’Almenerne’ henter vi ham fra behandling til en snak om sit nye liv, nye plade og en vis berømt bror.

Livsstil En del af serien:

Almenerne

Vidste du, at der i Danmark er over 500.000 almene boliger? Disse boliger huser 1 million mennesker, altså en sjettedel af Danmarks befolkning, og de er spredt over alle landets kommuner.

‘Almenerne’-podcasten er en portrætserie af mennesker, der bor i almene boliger på tværs af Danmark, alder og etnicitet. Podcasten dyrker den levende samtale med og mellem mennesker, der har noget på hjerte med det formål at belyse den almene boligsektors fineste opgave: at favne alle mennesker. Unge, der skal flytte hjemmefra, ældre og børnefamilier – samt dem med særlige eller akutte boligbehov – kan få en almen bolig.

Den almene boligsektor er socialt forpligtet og udmærker sig ved at være drevet non-profit og på beboerdemokratiske principper - med andre ord: et solidt fundament for menneskelig diversitet og et blomstrende fællesskab. Dem, der udgør det fællesskab, er ‘Almenerne’.

Podcasten er sponsoreret af danmarkbolig.dk

Ofte, hvis man går til behandling for noget, vil mange vælge at gå stille med dørene. Men Simon Maegaard vil gerne byde indenfor. Til hele sit liv. Både når det spiller med familie og ny musik på vej, men også når det handler om alkoholen, der til tider har haft en for fremtrædende plads i orkesteret.

Vi møder Simon Maegaard ved sundhedscenteret Låsbyhøj. Her er han involveret i et behandlingsforløb for sin hang til våde varer. Det fortæller han om i dette afsnit af podcasten ’Almenerne’, der handler om alle de interessante mennesker, som bor i alment boligbyggeri spredt ud over hele Danmark. 

Simon Maegaard viser os sit hjem i Kolding, hvor han bor med sine to børn i et rækkehus. Og det er langt fra første gang, Simon Maegaard er i medierne. Først blev han kendt som forfatteren, der kunne lave personlige digte på bestilling.

”Det var sommer, og som alle andre unge mennesker manglede jeg penge. Så jeg tænkte, hvorfor ikke sælge nogle digte? Jeg tog skrivemaskinen, en masse papir, en havestol, og satte mig ned på Kolding Banegård og skrev digte til folk. Og det væltede ind med kunder.”

Det blev sådan en stor succes, at han blev inviteret i ’Aftenshowet’, og i et halvt år derefter levede han af det ved at tage rundt til firma-arrangementer.

Men det er ikke kun litteraturen og digtene, der har fyldt i Simon Maegaards liv. I hele hans opvækst var musik en fast bestanddel.

”Det var et hjem med klaver. Helt bogstaveligt. Hvis vi ville, kunne vi gå til to instrumenter, bare vi øvede os. Det var forventningen, at hvis man gik til noget, så passede man det også.”

Det gjorde, at Simon Maegaard blandt andet lærte at spille klaver og guitar, som man kan høre på hans nye plade, der netop er udkommet. Men også hans bror har skabt sig lidt af et alter ego i musikken under kunstnernavnet ’Pattesutter’, der har haft flere store hits, blandt andet ’Technopiik’.

”Da min bror flytter hjemmefra, kommer han ind på gøgler-skolen og starter med at producere musik og komme på Godsbanen. Der opfinder han den her pattesutter-figur, som blev hans alter ego, og det har han levet af og tjent godt på. Jeg har stor respekt for kultur-iværksætteri uden støtte fra diverse fonde.”

Simon Maegaard har tidligere undervist i litteratur på en højskole, men coronaen skabte en naturlig slutning. Siden da har han turneret og spillet hovedsageligt covernumre, og det er ofte her, at der tit går fest i den. Noget, han er i gang med at lære at administrere bedre.

”Det er klart sådan en branchebivirkning. Og hvis man har en sensitiv sjæl med polypperne ude, så er det jo dejligt at hælde lidt ro på. Men det er en hårfin balance. Hvornår er det for meget, og hvornår er det et problem? Det helt store vendepunkt for mig lige nu er at begynde at sige nej.”

Du kan høre hele interviewet med Simon Maegaard her på Heartbeats, eller der, hvor du finder dine podcasts.

Producer: Ida Frisk Carstensen

Vært: Emil Norsker

Find mere om
Footer graphics