’Almenerne’ med Jeanette: ”Efter 10 minutter vidste jeg, at jeg havde mødt fædrene til mit barn”

Eller vælg, hvor du vil lytte

’Almenerne’ med Jeanette: ”Efter 10 minutter vidste jeg, at jeg havde mødt fædrene til mit barn”

Eller vælg, hvor du vil lytte

I dette nye afsnit af podcasten ’Almenerne’ besøger vi Jeanette Christiansen, der har boet hele sit liv på Lundtoftegade på Nørrebro. Her lever hun med sin datter, der er et regnbuebarn. Hun skriver også musik og deltog – lidt ved et tilfælde – i Melodi Grand Prixet.

Sponsoreret En del af serien:

Almenerne

Vidste du, at der i Danmark er over 500.000 almene boliger? Disse boliger huser 1 million mennesker, altså en sjettedel af Danmarks befolkning, og de er spredt over alle landets kommuner.

‘Almenerne’-podcasten er en portrætserie af mennesker, der bor i almene boliger på tværs af Danmark, alder og etnicitet. Podcasten dyrker den levende samtale med og mellem mennesker, der har noget på hjerte med det formål at belyse den almene boligsektors fineste opgave: at favne alle mennesker. Unge, der skal flytte hjemmefra, ældre og børnefamilier – samt dem med særlige eller akutte boligbehov – kan få en almen bolig.

Den almene boligsektor er socialt forpligtet og udmærker sig ved at være drevet non-profit og på beboerdemokratiske principper - med andre ord: et solidt fundament for menneskelig diversitet og et blomstrende fællesskab. Dem, der udgør det fællesskab, er ‘Almenerne’.

Podcasten er sponsoreret af danmarkbolig.dk

Når man som kvinde leder efter en donor til sit barn, kan det minde lidt om dating. Det gjorde det i hvert fald for Jeanette Christiansen, der oprettede en profil på en side for netop det formål at splejse forældre sammen.

Hun skrev sammen med flere, og der var ét par, som var interesserede, men som hun i første omgang ikke så det store potentiale i.

”De virkede lidt kedelige. Det ved de godt, at jeg syntes dengang, så jeg skrev også med nogle andre, der virkede mere interessante. Men jeg tænkte, at jeg kan altid mødes med dem og øve mig lidt. 10 minutter efter, at jeg havde mødte dem i virkeligheden, vidste jeg, at jeg havde mødt fædrene til mit barn.”

Derfra gik det stærkt, og Jeanette Christiansen blev gravid i første forsøg. Det betyder, at hun nu har et regnbuebarn med parret, Jack og Henrik. For hende var det helt bevidst, at det var den vej, hun gik og ikke til fx adoption.

”Jeg valgte regnbue-løsningen fremfor fx at adoptere eller at blive solomor. Jeg har selv en meget lille familie og ville gerne give min datter en stor én af slagsen. Og det har hun i den grad fået. Hun bliver overøst med kærlighed af fætre, kusiner, onkler, tanter og utrolig mange bedsteforældre.”

I dette nye afsnit af vores podcast ’Almenerne’ besøger vi Jeanette Christiansen i hendes lejlighed på Lundtoftegade på Nørrebro. Højt placeret på 12. sal er der udsigt ud over hele hovedstaden. Hun har boet hele sit liv i kvarteret, som i mange år har været betegnet som belastet, men som Jeanette altid har fundet trygt.

Til daglig arbejder hun som seniorkoordinator i en ældrebolig ude i Brønshøj. Her laver hun aktiviteter og arrangementer som forårsfester, foredrag eller ture til Bakken for de ældre beboere. I podcastens sidste halvdel tager vi med ud på hendes arbejde.

Men inden da fortæller Jeanette Christensen også om, hvordan hun skriver og synger sin egen musik under navnet ‘Jeg er Jeanette’. Noget, der fik hende til Melodi Grand Prix.

”I 2015 skulle min gode ven Marcel være med i Melodi Grand Prix, og han spurgte, om jeg ville være med til at skrive sangen. Jeg sagde ja. Så spurgte han, om jeg ville være med til at indspille den på pladen, og om jeg ville være korsanger på scenen til showet. Som det er med andre ting her i livet, tog det lidt om sig. Pludselig stod jeg med højt hår og lange øjenvipper på scenen i Aalborg foran en million seere. Men det var en stor oplevelse.”

Hør, hvordan det gik, og hør mere om Jeanette Christiansens familie og baggrund i denne episode af ’Almenerne’.

Find mere om
Footer graphics