Medicin er et af de mest læsetunge fag overhovedet. Du skal blandt andet kende alle knogler i hele kroppen – på latin. Og der er generelt så meget udenadslære, at det vil tage pippet fra de fleste. Men Tobias Rygaard Kristiansen har fundet hjem i faget. Især efter, at han oplevede et praktikophold i skadestuen. Ellers et af de steder, som ofte omtales som det måske mest travle og stressende sted på et sygehus.
”Jeg husker det supertydeligt. Jeg var i praktik i skadestuen, og jeg havde diagnosticeret en masse brækkede knogler og kigget på virkelig mange røntgenbilledet. Og jeg følte: Det kan jeg virkelig det her. Og så ringede jeg til min mor og sagde: Det her giver fundamentalt mening.”
Tobias Rygaard Kristiansen er gæst i dette foreløbigt sidste afsnit af podcasten ’Almenerne’, hvor vi besøger alle de fantastiske og særlige mennesker, der bor i alment boligbyggeri i hele Danmark. Og Tobias Rygaard har gang i så mange ting, at det føles som om han lever flere liv på en gang.
Før medicinstudiet var Tobias Rygaard Kristiansens liv egentlig mest fyldt med musik, som strømmer gennem hele hans familie.
”Jeg er med mit medicinstudie lidt et sort får i familien. For begge mine forældre er humanister. Og min bror også med en cand.mag. i dramaturgi. Så jeg er rimelig meget en udstikker i og med, at jeg læser medicin.”
I mange familier skal man gå til noget, ofte sport, men hos Tobias Rygaard Kristiansens bagland forventes det, at man spiller et instrument. Hans bror spillede violin, mens Tobias Rygaard Kristiansens selv var meget i tvivl, indtil valget på saxofonen. Det eneste problem var, at han brændende ønskede at komme på musikefterskole, og der skulle man spille et klassisk instrument. Efter flere overvejelser faldt valget på fagotten (som han også giver en smagsprøve på til sidst i podcasten).
Han havde en fantastisk tid på efterskolen, og både musikken eller et studie i japansk virkede som en karrierevej frem. Men Tobias Rygaard Kristiansen ville for meget. Og det skabte en erkendelse.
”Man kan sagtens være en stjernedygtig amatørmusiker og hygge sig med det. Og det samme med japansk. Men det kan man ikke som læge. Man kan ikke tage et par kirurgi-kurser på aftenskole og så sy i folk. Der skal man være professionel. Så den blanding, hvor jeg er professionel læge og ved siden af kan dyrke alle mine hobbyer, den foretrækker jeg,” fortæller han.
Du kan høre hele hans historie og en sang fra barbershoppen i dette afsnit af ’Almenerne’. Hør det her på siden, eller der, hvor du ellers finder dine podcasts.
Producer: Ida Frisk Carstensen
Vært: Emil Norsker