Mønt

‘Tilbage til fremtiden’: Penge er et system, der kræver enorm tillid – og hvad sker der når tilliden brister?

Foto: Nationalmuseet

‘Tilbage til fremtiden’: Penge er et system, der kræver enorm tillid – og hvad sker der når tilliden brister?

Hvordan ser fremtidens penge ud, og hvordan er penge overhovedet opstået? Det er omdrejningspunktet i dette afsnit.

Sponsoreret af:
Samfund En del af serien:

Tilbage til fremtiden

I 'Tilbage til fremtiden' tager vært Nanna Winther hånd om nogle af de største samtaleemner, der præger vores hverdag og sætter dem ind i et større perspektiv. Et perspektiv der tager os helt tilbage til Danmarks oldtid, hvor vores forfædre tog på jagt for at finde føde og ind i en fremtid, som endnu er os uvis. Sammen med forskere fra Nationalmuseet og fremtidsforsker Liselotte Lyngsø bliver emner som tro, køn, klima og penge foldet ud over tusinder af år - fra den spædeste begyndelse til den superteknologiske fremtid.

Vært Nanna Winther har i dette afsnit af ‘Tilbage til fremtiden’ sat sig for at finde ud af, hvad der sker, når tilliden til vores betalingsmidler smuldrer mellem fingrene på os. Til det formål taler hun med fremtidsforsker Liselotte Lyngsø fra Future Navigator om fremtidens betalingsformer og valuta.

Vi skal selvfølgelig også et smut tilbage i tiden, hvor arkæolog, museumsinspektør og numismatiker (møntekspert) Line Bjerg fortæller om de første mønster i verden, om hvordan værdien af en mønt sikres, og hvad der sker, når fysiske penge forsvinder fra vores samfund.

Find mere om
Footer graphics