Venus af Willendorf

Ny podcast ‘Tilbage til fremtiden’ tager dig tilbage til Danmarks oldtid: Kønsroller har aldrig været simple og bliver det nok heller ikke i fremtiden

Ny podcast ‘Tilbage til fremtiden’ tager dig tilbage til Danmarks oldtid: Kønsroller har aldrig været simple og bliver det nok heller ikke i fremtiden

I vores nye podcastserie ‘Tilbage til fremtiden’ tager vi det lange perspektiv på kønskampen. Fra oldtiden til fremtiden.

Sponsoreret af:
Samfund En del af serien:

Tilbage til fremtiden

I 'Tilbage til fremtiden' tager vært Nanna Winther hånd om nogle af de største samtaleemner, der præger vores hverdag og sætter dem ind i et større perspektiv. Et perspektiv der tager os helt tilbage til Danmarks oldtid, hvor vores forfædre tog på jagt for at finde føde og ind i en fremtid, som endnu er os uvis. Sammen med forskere fra Nationalmuseet og fremtidsforsker Liselotte Lyngsø bliver emner som tro, køn, klima og penge foldet ud over tusinder af år - fra den spædeste begyndelse til den superteknologiske fremtid.

I vores nye podcastserie ‘Tilbage til Fremtiden’ tager vært Nanna Winther dig med på en tidsrejse tilbage til Danmarks oldtid og ind i en ukendt fremtid. Medvært er fremtidsforsker Liselotte Lyngsø fra Future Navigator, og sammen belyser de et aktuelt emne med det helt lange perspektiv på.

I dette første afsnit sættes der fokus på køn. Vi kender alle sammen historien om kvinders kamp for stemmeret, rødstrømpebevægelsen i 60’erne og den fortsatte kamp for ligeløn og kamp mod chikane på arbejdspladsen. Men er kønskampen en ny kamp, eller er det en kamp, som har stået på i hele vores eksistens? Til at få svar på dette får Nanna besøg af forfatter, arkæolog og museumsinspektør på Nationalmuseet Jeanette Varberg.

Bagefter diskuteres, hvordan køn kommer til at udvikle sig i fremtiden. Om vi nogensinde får knækket koden for lige forhold, hvad end man er mand eller kvinde? Det og meget mere kan du høre i ‘Tilbage til fremtiden’.

Footer graphics