Tollundmanden

‘Tilbage til fremtiden’: Hvad kan maveindholdet fra en oldtidsmand fortælle os om klimaforandringer?

Foto: Nationalmuseet

‘Tilbage til fremtiden’: Hvad kan maveindholdet fra en oldtidsmand fortælle os om klimaforandringer?

I dette afsnit af podcastserien ‘ Tilbage til fremtiden’ skal det handle om klima og menneskets evner til at innovere sig ud af de mest vanskelige problemer

Sponsoreret af:
Samfund En del af serien:

Tilbage til fremtiden

I 'Tilbage til fremtiden' tager vært Nanna Winther hånd om nogle af de største samtaleemner, der præger vores hverdag og sætter dem ind i et større perspektiv. Et perspektiv der tager os helt tilbage til Danmarks oldtid, hvor vores forfædre tog på jagt for at finde føde og ind i en fremtid, som endnu er os uvis. Sammen med forskere fra Nationalmuseet og fremtidsforsker Liselotte Lyngsø bliver emner som tro, køn, klima og penge foldet ud over tusinder af år - fra den spædeste begyndelse til den superteknologiske fremtid.

Klimaforandringerne er nok det emne der ligger os allermest på sinde. Hvordan løser vi denne internationale krise, og hvordan kommer det til at ændre den måde, vi lever på? Det er nogle af de ting, som vært Nanna Winther skal tale med fremtidsforsker Liselotte Lyngsø fra Future Navigator om.

Det er dog ikke første gang, at vi mennesker står over for store klimaforandringer. Også i vores oldtid ændrede klimaet sig ret dramatisk, hvor mennesket viste sig tilpasningsdygtigt. Ved at kigge ind i maveindholdet på det kendte moselig ‘Tollundmanden’ har Morten Fischer Mortensen fra National Museet gjort sig klogere på, hvad det var for et klima, vores forfædre her i Danmark levede i.

Find mere om
Footer graphics