Trækors

‘Tilbage til fremtiden’: Er der plads til tro i fremtiden?

Foto: Nationalmuseet

‘Tilbage til fremtiden’: Er der plads til tro i fremtiden?

I en verden af naturvidenskab synes der at være meget lidt plads til tro. Hvad kommer det til at have af betydning for fremtidens mennesker?

Sponsoreret af:
Samfund En del af serien:

Tilbage til fremtiden

I 'Tilbage til fremtiden' tager vært Nanna Winther hånd om nogle af de største samtaleemner, der præger vores hverdag og sætter dem ind i et større perspektiv. Et perspektiv der tager os helt tilbage til Danmarks oldtid, hvor vores forfædre tog på jagt for at finde føde og ind i en fremtid, som endnu er os uvis. Sammen med forskere fra Nationalmuseet og fremtidsforsker Liselotte Lyngsø bliver emner som tro, køn, klima og penge foldet ud over tusinder af år - fra den spædeste begyndelse til den superteknologiske fremtid.

I sidste episode af vores podcastserie ‘Tilbage til fremtiden’ tager vært Nanna Winther troen under lup. Hvordan og hvorfor opstår tro og religion? Det er de helt store spørgsmål, når Nanna besøger Flemming Kaul, seniorforsker ved Nationalmuseet, som kan fortælle os om hvad oldtidsmenneskenes smykker og gravmonumenter kan fortælle os om deres sjæleliv.

Vi skal dog også have et kig ind i fremtiden, for hvordan kommer troen til at forme sig i en verden, hvor naturvidenskaben tager over? Det skal Nanna tale med fremtidsforsker Liselotte Lyngsø fra Future Navigator om.

Find mere om
Footer graphics