“Jeg har faktisk generelt haft det lidt svært med det der med en spiseforstyrrelse, og at det var en diagnose, fordi jeg netop har haft sådan en… Jeg skulle jo bare tage mig sammen” – Julie Windfeldt
I dette afsnit får værterne besøg af Julie Windfeldt, der som teenager blev ramt af spiseforstyrrelsen BED (Binge Eating Disorder) og efter en årrække blev del af et behandlingsforsøg med sygdommen. Julie Windfeldt har stadig svært ved at acceptere sine overspisninger som en spiseforstyrrelse. Hun beskriver, hvordan det at være tyk ofte kædes sammen med at skulle tage sig sammen og tabe sig og ikke med en psykisk sygdom.
BED bliver først officielt anerkendt som en diagnose i år 2022. Undersøgelser viser, at det er den mest udbredte spiseforstyrrelse herhjemme med cirka 50.000 syge, ifølge en opgørelse fra Landsforeningen Mod Spiseforstyrrelser og Selvskade. En patient med BED har overspisninger, som kan variere i grad og hyppighed, men fælles er, at der spises store mængder mad for at dulme svære følelser. Modsat anoreksi og bulimi vil en patient med BED ofte være tyk grundet sine overspisninger. I podcasten taler værterne derfor også med Julie om, hvad det vil sige at være tyk i et samfund, hvor tynd er idealet.
Podcasten er præsenteret i samarbejde med headspace, der er et gratis, anonymt rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. headspace har det særlige initiativ VærDig, hvor man kan få rådgivning om svære tanker inden for temaet krop, kost og motion.