Ida Auken Anne Marie Pahuus

‘Så Længe Bøgen Spejler’: Skal vi være individualister eller vægte fællesskabet?

‘Så Længe Bøgen Spejler’: Skal vi være individualister eller vægte fællesskabet?

Sidste afsnit af podcastserien ‘Så længe bøgen spejler’, der undersøger selve ‘det danske’. Vært Ida Auken runder af med at omfavne et kærligt budskab.

Kultur En del af serien:

Så længe bøgen spejler

I en programrække på seks afsnit vil folketingspolitiker Ida Auken (R) finde ud af, hvilke byggesten der skal danne fundament for fremtidens Danmark. For Ida Auken er kommet i tvivl: Er hele fortællingen om Danmark i virkeligheden en stor selvmodsigelse? Vi kalder os verdens lykkeligste land, men samtidig har vi rekord i antallet af borgere, der tager antidepressiver. Vi kan køre fra den ene kant af landet til den anden på fire timer. Alligevel taler vi om, at landet er ved at blive delt over i to. Janteloven ligger i Danmarks DNA, men vi er ikke blege for at kalde os verdensmestre i alt fra grøn omstilling og ligestilling til hygge.

Rollerne bliver byttet rundt, når Ida Auken tager ud for at lytte til og tale med en række danskere, om de udfordringer og muligheder Danmark står overfor. Alt sammen for at kunne give et bud på, hvilken fortælling om Danmark, vi skal give videre til den næste generation af danskere.

I sidste afsnit af ‘Så Længe Bøgen Spejler’ tager Ida Auken på gåtur i Marselisborg Skoven ved Aarhus for at tale med filosof Anne Marie Pahuus om kærlighed og fællesskab, og så spiser hun aftensmad med forstander Ole Toftdahl og hans elever på Ry Højskole. Ida Auken vil finde ud af, hvordan vi kan være et land, der både har fokus på individualisme, men samtidig vægter fællesskabet højt. Værten samler også op på, hvad hun har lært på sin tur rundt i landet over de seks afsnit. Et spørgsmål, som ender med at blive besvaret helt perfekt fra uventet kant.

Ida Auken med filosof Anne Marie Pahuus

Ida Auken med filosof Anne Marie Pahuus

Forstander på Ry Højskole, Ole Toftdahl

Forstander på Ry Højskole, Ole Toftdahl

Footer graphics