niels hausgaard

‘Så Længe Bøgen Spejler’: Er danskerne underlagt janteloven, eller er vi verdensmestre?

‘Så Længe Bøgen Spejler’: Er danskerne underlagt janteloven, eller er vi verdensmestre?

Ida Auken besøger Niels Hausgaard og serieiværksætter Martin Thorborg for at finde ud af, om janteloven lever i bedste velgående.

Samfund En del af serien:

Så længe bøgen spejler

I en programrække på seks afsnit vil folketingspolitiker Ida Auken (R) finde ud af, hvilke byggesten der skal danne fundament for fremtidens Danmark. For Ida Auken er kommet i tvivl: Er hele fortællingen om Danmark i virkeligheden en stor selvmodsigelse? Vi kalder os verdens lykkeligste land, men samtidig har vi rekord i antallet af borgere, der tager antidepressiver. Vi kan køre fra den ene kant af landet til den anden på fire timer. Alligevel taler vi om, at landet er ved at blive delt over i to. Janteloven ligger i Danmarks DNA, men vi er ikke blege for at kalde os verdensmestre i alt fra grøn omstilling og ligestilling til hygge.

Rollerne bliver byttet rundt, når Ida Auken tager ud for at lytte til og tale med en række danskere, om de udfordringer og muligheder Danmark står overfor. Alt sammen for at kunne give et bud på, hvilken fortælling om Danmark, vi skal give videre til den næste generation af danskere.

Ida Auken besøger Niels Hausgaard i Nordjylland. Og så taler hun med serieiværksætter Martin Thorborg. De skal tale om, hvordan det kan være, at vi danskere både rummer janteloven og en forestilling om, at vi er verdensmestre.

 ida auken   niels hausgaard
Footer graphics