flemming rose ida auken

‘Så Længe Bøgen Spejler’: Er vores ytringsfrihed truet af “krænkelsesparathed”?

‘Så Længe Bøgen Spejler’: Er vores ytringsfrihed truet af “krænkelsesparathed”?

Vært Ida Auken får i dette afsnit besøg af manden, der bragte Muhammedtegningerne i Jyllands-Posten, Flemming Rose, for at tage en status på vores højt elskede ytringsfrihed.

Samfund En del af serien:

Så længe bøgen spejler

I en programrække på seks afsnit vil folketingspolitiker Ida Auken (R) finde ud af, hvilke byggesten der skal danne fundament for fremtidens Danmark. For Ida Auken er kommet i tvivl: Er hele fortællingen om Danmark i virkeligheden en stor selvmodsigelse? Vi kalder os verdens lykkeligste land, men samtidig har vi rekord i antallet af borgere, der tager antidepressiver. Vi kan køre fra den ene kant af landet til den anden på fire timer. Alligevel taler vi om, at landet er ved at blive delt over i to. Janteloven ligger i Danmarks DNA, men vi er ikke blege for at kalde os verdensmestre i alt fra grøn omstilling og ligestilling til hygge.

Rollerne bliver byttet rundt, når Ida Auken tager ud for at lytte til og tale med en række danskere, om de udfordringer og muligheder Danmark står overfor. Alt sammen for at kunne give et bud på, hvilken fortælling om Danmark, vi skal give videre til den næste generation af danskere.

Tidligere redaktør på Jyllands-Posten Flemming Rose har sine PET-vagter bag sig, da han besøger Ida Auken på Christiansborg. Her skal de diskutere, hvordan vi sikrer den ukrænkelige ret til ytringsfrihed i en tid, hvor sombrerohatte og højskolesange er i fare for at mudre alt det gode fra #MeToo-bevægelsen til.

 flemming rose
Find mere om
Footer graphics