anders agger

‘Så Længe Bøgen Spejler’: Er vi ikke snart færdige med kampen mellem land og by?

‘Så Længe Bøgen Spejler’: Er vi ikke snart færdige med kampen mellem land og by?

Hvor stor forskel er der på os danskere? Ida Auken besøger Vestkysten for at finde svar.

Samfund En del af serien:

Så længe bøgen spejler

I en programrække på seks afsnit vil folketingspolitiker Ida Auken (R) finde ud af, hvilke byggesten der skal danne fundament for fremtidens Danmark. For Ida Auken er kommet i tvivl: Er hele fortællingen om Danmark i virkeligheden en stor selvmodsigelse? Vi kalder os verdens lykkeligste land, men samtidig har vi rekord i antallet af borgere, der tager antidepressiver. Vi kan køre fra den ene kant af landet til den anden på fire timer. Alligevel taler vi om, at landet er ved at blive delt over i to. Janteloven ligger i Danmarks DNA, men vi er ikke blege for at kalde os verdensmestre i alt fra grøn omstilling og ligestilling til hygge.

Rollerne bliver byttet rundt, når Ida Auken tager ud for at lytte til og tale med en række danskere, om de udfordringer og muligheder Danmark står overfor. Alt sammen for at kunne give et bud på, hvilken fortælling om Danmark, vi skal give videre til den næste generation af danskere.

Turen går til Vestjylland, hvor Ida Auken besøger DR-journalist Anders Agger i hans sommerhus i Søndervig. Samtidig taler hun med udkants-elskeren og bloggeren Bjørn Ellermand. Her skal Auken høre, om debatten om udkanten mod hovedstaden ikke snart er et afsluttet kapitel i fortællingen om Danmark?

 anders agger  ida auken
Find mere om
Footer graphics