‘Rockhistorier’ med Anders Trentemøller: “I min bog er de det største danske band overhovedet”

Phillipe Mazzoni

‘Rockhistorier’ med Anders Trentemøller: “I min bog er de det største danske band overhovedet”

I dette afsnit får Henrik Queitsch og Klaus Lynggaard, besøg af Trentemøller, der netop har udgivet sit nye album ‘Dreamweaver’. I podcasten fortæller han om tankerne bag den nye plade, og dykker ned i noget af musikken, der har inspireret og præget hans lyd.

Musik En del af serien:

Rockhistorier

Musik og røverhistorier fra rocken i dens bredeste forstand med Klaus Lynggaard og Henrik Queitsch.

Anders Trentemøller, der ofte bliver klassificeret som en elektronisk musiker, henter en stor del af sin inspiration fra rock. Fascinationen startede, da han som lille dreng hørte ‘The Savage Rose’ i radioen og blev skræmt.

“Jeg tror, jeg har været 5-6-7 år eller sådan noget. Jeg synes, det var ekstremt scary. Jeg kan huske, at jeg sad og legede i et rum, og så kom det på i radioen, og jeg stoppede bare med at lege med det samme. Jeg ved ikke, om jeg begyndte at græde eller sådan noget, men jeg var virkelig bange. Jeg synes, det lød virkelig skræmmende, fordi det var så anderledes, end hvad jeg nogensinde havde hørt før. Ellers kørte der jo bare Shu-bi-dua og Gasolin i radioen.”

Anders Trentemøller er vokset op i den lille by Nyråd, tæt på Vordingborg, og han er dagens gæst i den nye udgave af ‘Rockhistorier’.

Også inkluderet på Trentemøllers playliste er bands som The Raveonettes, XTC, Gangway og Sort Sol.

Om sidstnævnte pointerer han:

“Jamen, det er jo bare et band (Sort Sol), som ikke er til at komme udenom, hvis man kan lide dansk musik. Altså, dem har jeg jo lyttet til så længe jeg kan huske nærmest. Jeg kan huske, at jeg så dem på Femøren. Dengang var det stadig med Peter Peter på guitar, og det var mind-blowing godt. Jeg stod helt oppe foran og blev blæst igennem.”

Henrik Queitsch tilføjer om Sort Sol: “I min bog er de det største danske band overhovedet.”

Udover rocken har Trentemøller også en kærlighed til Sverige og har medbragt sange fra svenske jazzmusikere Cornelis Vreeswijk og Jan Johansson.

“Mine forældre var folkeskolelærere og havde ikke så mange penge, så hver gang vi var på ferie, så var det i Sverige.”

Cornelis Vreeswijk gav en af sine sidste koncerter på Roskilde Festival i 1987, få måneder før hans tidlige død. Og vores vært Henrik Queitsch var så heldig at være til stede.

“Jeg så ham på Roskilde Festival, før han døde, hvor han faktisk spillede på Orange scene. Man kunne se, at det kom bag på ham, at der stod så mange mennesker. Men folk vidste jo godt, hvem Cornelis Vreeswijk var, så alle skulle hen og se giraffen. Og så stod folk simpelthen og sang med, og man kunne se, at han blev dybt rørt.”

I forbindelse med Trentemøllers europatour her til efteråret, kan du opleve ham og hans band i Pumpehuset den 31. oktober, 1. november og 2. november.

Støt ‘Rockhistorier’

Støtter du os, kommer du med i Rockhistoriers Lytteklub.

Det betyder, at du får adgang til:

  • En lukket Facebook-gruppe fyldt med andre musikglade mennesker.
  • Anbefalinger til plader, bøger og film du kan dykke ned i for at komme dybere ind bag de kunstnere, vi snakker om.
  • Q&A’s med Klaus Lynggaard og Henrik Queitsch.
  • Adgang til eksklusive events.

Og så betyder det også, at du er med til at betale for folk, som ikke har råd. Det synes vi sådan set er meget sympatisk.

Støtten går til, at vi kan researche, optage og udgive vores podcasts, samt til at promovere podcasten på de sociale medier, så flere kan få det glade rockbudskab at vide.

Klik på støtknappen herover eller besøg dette link for at støtte ‘Rockhistorier’.

Footer graphics