Smittestop, ansigtsgenkendelse og cyberkriminalitet: Kan COVID-19 accelerere overvågningstendenserne?

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

Smittestop, ansigtsgenkendelse og cyberkriminalitet: Kan COVID-19 accelerere overvågningstendenserne?

Eller vælg, hvor du vil lytte

Vi er allerede vant til at blive overvåget, når vi vinker til kameraerne ved indgangen til supermarkederne. Og vi betaler med data, når vi bruger vores favorit-apps. Det store spørgsmål er så: Skruer vi op eller ned for overvågningen, når Coronaen har lagt sig?

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

På den anden side

Corona-pandemien forandrede vores verden fundamentalt. Men hvordan kommer ændringerne til at påvirke virksomhederne? Hvordan kommer de til at påvirke forbrugerne? Hvordan kommer de til at påvirke vores samfund? Det undersøger journalisten Marie Høst i fem afsnit med hvert sit hovedtema.

I andet afsnit af podcasten ‘På den anden side’ har Marie Høst besøg af tre gæster, der alle beskriver sig som ”teknologi-nørder”, men som har vidt forskellige holdninger til overvågning. 

Der er tale om Niels Elgaard Larsen fra IT-Politisk Forening, der forholder sig særdeles kritisk over for et mere overvåget samfund. Han flankeres af Palle G. Dinesen fra UbiqiSense – et firma der har opfundet et overvågningsværktøj under Corona-pandemien, og trioen færdiggøres af Christian Wernberg-Tougaard, der er Head of Cyber hos KPMG, og har stor ekspertise indenfor overvågning og cyberkriminalitet. 

Panelet skal blandt andet diskutere smittestopsappen, der blev lanceret under Corona-pandemien, overvågningstendenser fra Kina og Sydkorea og store begreber som demokrati, frihed og retten til privatliv. 

Footer graphics