Ane Lynge-Jorlén

‘Modestof’: Hvordan står det til med modejournalistikken i Berlingske?

‘Modestof’: Hvordan står det til med modejournalistikken i Berlingske?

I podcasten ‘Modestof’ sætter modeforsker Ane Lynge-Jorlén sammen med forskellige gæster spot på den del af modens kultur, som sjældent løftes frem i mediedækningen. Dagens afsnit af Modestof er det andet ud af tre indslag, der undersøger modejournalistik i de danske aviser.

Mode En del af serien:

Modestof

Spotlys på modens kultur med Ane Lynge-Jorlén.

I podcasten ‘Modestof’ sætter modeforsker Ane Lynge-Jorlén sammen med forskellige gæster spot på den del af modens kultur, som sjældent løftes frem i mediedækningen. Dagens afsnit af ‘Modestof’ undersøger modejournalistik i de danske aviser.

Ane Lynge-Jorlén spørgersine gæster, om journalistikken har formået at løsrive sig fra damebladenes reklamejargon og opskriftformat. Dagens gæst er Sarah Skarum, modeskribent på Berlingske, og Ane vil i deres snak sætte fokus på anmeldelsen af modeshows. Sarah Skarum har arbejdet på Berlingske siden 2008 og har læst Statskundskab på Københavns Universitet og journalistik på RUC.

Sarah Skarum

Ane Lynge-Jorlén er modeforsker og er ph.d. i modevidenskab fra University of Arts London. Hun har undervist i modehistorie og modeteori på Parsons Paris og London College of Fashion og har været redaktør af modetidsskriftet Vestoj. Efter 8 år i udlandet bor hun nu i Danmark, hvor hun arbejder som kurator med fokus på eksperimental samtidsmode. I 2016 udkommer hendes bog Niche Fashion Magazines på det engelske forlag I.B. Tauris.

Footer graphics