Deftones

‘Indbegrebet af’: Deftones sejrede over sine nu-metal rødder og blev cool

Eller vælg, hvor du vil lytte
Pressebillede

‘Indbegrebet af’: Deftones sejrede over sine nu-metal rødder og blev cool

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Indbegrebet af’ dykker i denne uge ned i et af nu-metallens pionerer, Deftones, som nåede at slippe væk fra genren, inden der gik scratch og rap i den.

Kultur En del af serien:

Indbegrebet af

Kan man koge de helt store kunstnere såsom Beatles, Kanye West og Madonna ned til et enkelt nummer, der beskriver hele deres karriere og lyd? ‘Indbegrebet af’ er podcasten, der forsøger.

De tre musikentusiatiske værter Andrew, Bjørn og John medbringer hver et nummer, som de mener besvarer spørgsmålet, og til sidst skal de blive enige om, hvilket nummer der opfylder alle kravene. Det kommer ikke til at gå stille af sig.

Nu-metallen huskes i dag mest af alt som en lidt pinlig musikalsk udvikling, der havde sin storhedstid omkring årtusindskiftet. Deftones er det ene band, som formåede at udvikle sig, før det hele kammede over i “prolguitar”, dårlig scratch og værre rap (ingen nævnt, ingen glemt). I stedet står de i dag som giganter indenfor den alternative metal, som de blander med atmosfærisk shoegaze og grænsesøgende soniske eksperimenter. Der bliver både headbanget og dagdrømt i Indbegrebet Af Deftones.

Trackliste:

  • Deftones – Knife Prty
  • Deftones – Royal
  • Deftones – Hexagram

Find mere om
Footer graphics