Hør afsnit 2 af ’Hvem er mit, vi?’: ”Anne Grethe var den dør, som jeg kom ind til Danmark fra”

Foto: Shubhdeep Singh Parwana

Hør afsnit 2 af ’Hvem er mit, vi?’: ”Anne Grethe var den dør, som jeg kom ind til Danmark fra”

I afsnit to af ’Hvem er mit, vi?’ fortæller Abdullah Sakka om mødet med en ganske særlig person, der har haft stor betydning for hans følelse af at høre hjemme i Danmark.

Samfund En del af serien:

Hvem er mit, vi?

I denne podcast-serie fortæller unge om deres flugterfaringer. Projektet er en del meningsdanneruddannelsen 'Udtaler', som er et forløb tilbudt af organisationen DFUNK, Dansk Flygtningehjælp Ungdom.

Abdullah Sakka flygtede fra Syrien i 2011 og ankom alene til Danmark i 2015 uden hverken familie eller venner ved sin side. Han blev placeret i Middelfart kommune, hvor han tilfældigt mødte en nepalesisk kvinde, som inviterede ham med ud for at lave havearbejde hos en ældre kvinde, Anne Grethe. 

Mødet med Anne Grethe skulle vise sig at være afgørende for Abdullah Sakkas følelse af at føle sig hjemme. Hos Anne Grethe blev Abdullah Sakka nemlig udelukkende mødt af imødekommenhed og nysgerrighed. 

”Anne Grethe var den dør, som jeg kom ind til Danmark fra. Hun var rummelig, og jeg måtte være mig selv hos hende,” fortæller Abdullah Sakka. 

De to udviklede et stærkt og lærerigt venskab, og med Anne Grethe kunne Abdullah Sakka tale om alt fra aktiemarkedet til filosofi. Det var også hos Anne Grethe, at han følte sig hjemme i Danmark for første gang.

Abdullah Sakka interviewes af Serdar Ahmed 

Podcasten er produceret af Astrid Hald i samarbejde med de unge

Musik: Four Count + Strange dog walk + Hickory Interlude af Blue Dot sessions

+ musikstykker af Peter Sejersbøl

Footer graphics