Hvordan starter din dag?
Altid på samme måde med morgenmad, og så kaffe – eller i omvendt rækkefølge. Jeg kan godt lide at spise havregryn med mælk og rosiner. Helt klassisk. Hvis det er en weekendmorgen, er det en blanding af al slags hjemmebag, fordi der er lidt mere tid. Og så er vi også helt vilde med at lave Egg and Soldiers hjemme hos mig, som er en ret, jeg har med mig fra min engelske far. Det er stave af ristet toastbrød dyppet i et blødkogt æg. Jeg elsker det.
Hvad er dit yndlingsmåltid i løbet af dagen?
Klart aftensmad. Det er tit her, alle har ro på, og man får tid til at snakke sammen om dagen, der er gået. Det kan både være rimelig civiliseret, men også ret kaos hjemme ved os, afhængigt af børnenes humør over, hvad vi skal have at spise. Men jeg går op i, at aftensmaden bliver pænt anrettet. Og at der så vidt muligt også er nogle forskellige elementer at forholde sig til, også for børnene. Hvis jeg laver en suppe, er der typisk også brød og en række toppings, for eksempel.
Hvor spiser du henne for tiden?
Fu Hao, den kinesiske i Colbjørnsensgade. Det synes både min hustru, ungerne og jeg er sindssygt lækkert. Ellers kan jeg rigtig godt lide at spise italiensk på Graziano. En sikker vinder altid.
Hvor tit spiser du ude?
Jeg spiser faktisk ikke ude så tit. Måske fordi, det er dyrt, og fordi jeg så godt kan lide at lave mad selv. Jeg er ikke til det helt store 7-retters udtræk, men vi kan godt lide at spise ude en gang om måneden på mindre formelle steder. Take Away får vi nok lidt mere af. Det er hyggeligt at hente en pizza nede hos den lokale på en fredag aften i ny og næ.

Christian Schødts
Tv-kok hos Go’ morgen Danmark og ‘Madfar’ i en integreret daginstitution. Har skrevet kogebogen ‘Grønnere Børnemad’, for at inspirere børnefamilier til at turde lave mere og grønnere mad. Har også Instagramprofilen @bareenbid, hvor han blandt andet deler ud af madpakkepåfund og opskrifter. Profilen startede han på opfordringer fra forældre, hvis børn begyndte at efterspørge retterne, de havde smagt i børnehaven.
Hvad er essensen af efterårsmad?
For mig er det helt klart noget med gryder, der simrer. Længe. Varme, krydrede retter, der får tid og lov til at stå og koge ind til det føles som en krammer, når man spiser dem. Og så må der godt være lidt fart på smagen. Grøntsagerne i sæson er ikke friske og knasende som om sommeren. I efteråret har vi at gøre med ingredienser, som kræver lidt mere kærlighed. Men vi har masser af gode knolde og kål. Jeg laver for eksempel en virkelig god tærte med knoldselleri og en smule svinekam, der lukkes med et lag butterdej. Det synes jeg er mega hyggeligt at spise.
Hvad ville du lave, hvis dine venner kom på besøg til middag?
Det kan sgu være alt fra boller i karry til noget helt noir. Jeg har mange hofretter, men det er uden tvivl min version af den indiske klassiker, butter chicken, jeg ville vælge for med sikkerhed at gøre alle tilfredse. Især nu, hvor det er blevet efterår. Den er alle altid glade for, uanset om det er børn eller voksne. Og så med hjemmelavet naan til, så er der ikke et øje tørt.
Hvad finder man altid i dit køleskab?
Der gemmer sig altid en soja eller en vesterhavsost. Det er vigtigt med umamien herfra. Når man prøver at spise grønnere, er en smagfuld ost og lidt soja uundværlige hverdagsredskaber. Og så har vi også altid min hjemmelavede pesto. Den kommer man langt med.
Hvem taler man positivt om i branchen lige nu?
Alexandra Bækgaard, som også er kok hos Go’ morgen Danmark. Jeg synes, hun er vildt inspirerende og god til at trylle med de helt simple ingredienser. Maden, hun laver, er underspillet, men bare sprængfyldt med god smag.
Hun er vildt god til at lave de her helt simple ting, hvor det også bare viser, at det handler om, at du har nogle gode baser.
Hvad spiser du, når ingen kigger?
De helt billige 2-pak hvidløgsflute fra X-tra. Man kan desværre ikke få 3-pakken længere. Der findes simpelthen ikke en fuldendt grillfest uden de her flutes. De smager ens hver eneste gang. Fuldstændig fantastisk.