True Cybercrime: Din virksomhed er aldrig for lille til at blive ramt af et stort angreb

Eller vælg, hvor du vil lytte

True Cybercrime: Din virksomhed er aldrig for lille til at blive ramt af et stort angreb

Eller vælg, hvor du vil lytte

Hackerangreb rammer ikke kun store milliardvirksomheder, som har råd til at betale. Cyberkriminelle udser sig også små og mellemstore virksomheder, når de afpresser virksomhedsejere for penge. Hvert år koster det millioner af kroner i tabt data og omsætning.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

True Cybercrime

En podcastserie der dykker ned i nogle af de mest spektakulære hackerangreb i nyere tid, der har fatale konsekvenser for privatpersoner, virksomheder og samfund. Nogle kalder det for fremtidens krigsførelse, og i True Cybercrime undersøger vi, hvad hackere er i stand til, og hvordan det påvirker ofrene.

“Da jeg fandt ud af, at det hele var væk, der mistede jeg godt nok lige pusten. Jeg fik simpelthen ondt i maven. Jeg ved noget om chili, men sådan noget it-halløjsa er jeg altså ikke så skarp i.”

Sådan sagde Claus Pilgaard – bedre kendt som Chili Klaus – til Ekstrabladet, da han i august 2023 blev udsat for et hackerangreb. Du har måske set ham spise chili med kendte mennesker på nettet, men han driver også en webshop, der med syv ansatte sælger blandt andet saucer og snacks med chili. Men i et ransomware-angreb i 2023 lykkedes det cyberkriminelle at kryptere og dermed blokere adgangen for kunder på hans hjemmeside. Angrebet satte hans virksomhed på stand-by i flere dage. 

Og Chili Klaus er langt fra den eneste ejer af en mindre virksomhed, der har oplevet, at cyberkriminelle tager dyrebar data som gidsel. Antallet af angreb er stigende, og konsekvenserne for små og mellemstore virksomheder – de såkaldte SMV’er – kan være store.

“SMV’erne bør være meget opmærksomme på, at det i gennemsnit kostede 15 millioner kroner i 2022 at blive ramt af et cyberangreb,” sagde Morten Rosted Vang fra Dansk Industri i 2022 til DI Digital. 

Potentiel katastrofe

Hvordan du som ejer af en mindre virksomhed bedst sikrer dig mod hackerangreb, kan du blive klogere på i denne episode af True Cybercrime, hvor du også kan høre Alexsander Hagedorn Trolles historie om, hvordan hans lille virksomhed Ascendic, der leverer træningsudstyr, blev angrebet af russiske cyberkriminelle. 

Hvad hackernes motiver ofte er, finder du også ud af i denne episode, hvor chef for TDC Erhverv Security Operations Center Lars Højberg deler ud af sine konkrete erfaringer: 

“Vi ser desværre stadig, at mange små og mellemstore virksomheder i Danmark tror, at hackerne altid går efter de helt store virksomheder. Det passer ikke, de går efter alle, der har noget af værdi på nettet, og for de mindre virksomheder kan det være en katastrofe ikke at have sit IT-forsvar på plads, for regningen for at retablere sine systemer og genskabe sine data kan være meget stor.”

Hør den her ovenfor, eller hvor du normalt hører dine podcasts.

Ide og manus: Thomas Stokholm

Indtaling: Martin Hylander

Produceret: Sidsel Brandt Hasberg

Podcasten er sponsoreret af TDC Erhverv

Gå ind på TDC.dk og få gode råd, løsninger og værktøjer til at beskytte dig og din virksomhed mod it-kriminalitet.

Find mere om
Footer graphics