Hør ‘True Cybercrime’ live: Brud på datasikkerheden kan koste danske virksomheder dyrt

Eller vælg, hvor du vil lytte

Hør ‘True Cybercrime’ live: Brud på datasikkerheden kan koste danske virksomheder dyrt

Eller vælg, hvor du vil lytte

Hvornår har du sidst læst Terms and Conditions, før du underskrev dem? Eller overvejet, hvem du udleverer dine personfølsomme data til? Det kan få store konsekvenser for selv helt almindelige mennesker, hvis hackergrupper får fingre i vigtige oplysninger.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

True Cybercrime

En podcastserie der dykker ned i nogle af de mest spektakulære hackerangreb i nyere tid, der har fatale konsekvenser for privatpersoner, virksomheder og samfund. Nogle kalder det for fremtidens krigsførelse, og i True Cybercrime undersøger vi, hvad hackere er i stand til, og hvordan det påvirker ofrene.

I juni 2021 blev den amerikanske slagterigigant JBS angrebet af et russisk hackerangreb, hvor de endte med at betale en løsesum på 11 millioner dollars. Det var inden krigen i Ukraine brød løs, så da russiske hackere i juni i år forsøgte at angribe det danske undertøjsmærke med samme navn, havde det et andet udfald. Den danske virksomhed har mange ansatte i Ukraine, og derfor nægtede de at betale løsesummen til de russiske hackere.

Det data, der blev lækket, indeholder både kørekort, pas og sygesikringsbeviser fra en lang række medarbejdere, som de russiske hackere har fået fingrene i. Hvis ikke der bliver betalt en løsesum risikerer disse oplysninger at blive solgt på det mørke internet. Oplysninger som disse er i høj kurs, og hvis de ender i hænderne på de forkerte mennesker, risikerer man identitetstyveri.

Hackerangreb som disse rammer ikke kun store virksomheder. Det kan også ramme hotelkæder og enkeltpersoner. I denne særudgave af ’True Cybercrime’ gennemgår eksperter på scenen, hvordan disse angreb fungerer, hvordan du skal forholde dig, hvis uheldet er ude og hackerne rammer dig, og hvordan du kan sikre, at det bliver sværere for hackere at få fat i disse personfølsomme oplysninger.

Hør den her ovenfor, eller hvor du normalt hører dine podcasts.

Find mere om
Footer graphics