Lee Hazlewood har altid været mest kendt for sine duetter, hvor historiefortællingen var et helt afgørende element.
”Han var egentlig gået i glemmebogen, men han blev genopdaget i 80’erne, da Nick Cave i interviews snakkede, om, hvor fed, han synes, at han var. Så tænkte man, at ham må man da lige tjekke ud,” fortæller Henrik Queitsch.
Selvom Lee Hazlewood døde 2007, 78 år gammel, er han bestemt da heller ikke røget tilbage i glemmebogen, og hvis man vil have genopfrisket, hvor god han egentlig var, kan man høre det i denne uges udgave af ‘Rockhistorier’.
”Han var tragisk, komisk og corny – gerne inden for samme sang” siger Henrik Queitsch., mens Klaus Lynggaard tilføjer: ”Han var ikke bange for at gøre sig selv latterlig”.
Allermest kendt blev hans samarbejde med sangerinden Nancy Sinatra, men Klaus Lynggaard og Henrik Queitsch undlader at spille musik fra den del af hans karriere.
Lee Hazlewood havde et rimeligt stort publikum i Danmark. Det kan skyldes, at han I 1969 blev fri fra hans pladekontrakt og fik muligheden til at tage til Sverige og lave tv-specialen ’Cowboy in Sweden’, som også blev vist i Danmark.
Som den cowboy han var, fyldte kvinder og druk også en del i hans tid i Sverige.
”Han havde en affære med den kvindelige hovedrolleindehaver Lena Edling, hvilket er med til at sabotere hans forhold til den 20 år yngre sangerinde Suzi Jane Hokom, som han ellers altid havde påstået var kvinden i hans liv,” siger Klaus Lynggaard.
Når Frank Sinatra synger din sang
På trods af at der ikke bliver spillet musik fra det ellers populære album ’Lee & Nancy’, så kan emnet alligevel ikke undlades, når hun nu bar rundt på efternavnet Sinatra.
”Frank Sinatra er meget glad for, at Lee har gjort hans datter til en popstjerne – og tænker den fyr kan et eller andet” siger Klaus Lynggaard, da han introducerer sangen ’This Town’, som er skrevet af Lee Hazlewood og fremført af Frank Sinatra i 1967.
Klaus Lynggaard tilføjer ”Jeg elsker Lee Hazlewoods stemme, men han har et begrænset register. Det synes jeg så er en fordel, fordi det tvinger ham til, at få det maksimale ud af det. Men Frank… han er jo Frank – vi bøjer os for mesteren”.
Spilleliste
Sanford Clark: “The Fool” (1955)
“Five Thousand and One” (1955-1956)
Duane Eddy: “Rebel Rouser” (1958)
Lee Hazlewood with The Duane Eddy Orchestra: “The Girl on Death Row”
(1960)
“Long Black Train” (1963)
“Friday’s Child” (1965)
“Houston” 1965)
Lee Hazlewood & Susi Jane Hok0m: “Sand” (1966)
“For One Moment” (1966)
Lee Hazlewood & Susi Jane Hok0m: “Summer Wine” (1967)
“The Girls in Paris” feat. Susi Jane Hok0m (1967)
Frank Sinatra: “This Town” (1967)
“Shades” (1968)
“Hands” (1968)
“She Comes Running” (1968)
Lee Hazlewood & Nina Lizell: “Hey Cowboy” (1970)
“Pray Them Bars Away” (1970)
Lee Hazlewood & Nina Lizell: “Vem kan segla” (1970)
“If It’s Monday Morning” (1971)
“I’ll Live Yesterdays” (1971)
“I’d Rather Be Your Enemy” (1971)
“Tulsa Sunday” (1972)
“Come Spend the Morning” (1973)
“Souls Island” (1975)
“New Box of People” (1977)
Støt Rockhistorier
De bedste historier bag mesterværkerne. Men vi har så mange flere historier, vi gerne vil folde ud for dig! Derfor beder vi dig om hjælp til at fortsætte podcasten. Hvis du synes, at du får værdi ud af ‘Rockhistorier’, synes vi, du skal overveje at støtte podcasten med et valgfrit beløb pr. episode.
Støtter du os, kommer du med i Rockhistoriers Lytteklub.
Det betyder, at du får adgang til:
- En lukket Facebook-gruppe fyldt med andre musikglade mennesker.
- Anbefalinger til plader, bøger og film du kan dykke ned i for at komme dybere ind bag de kunstnere, vi snakker om.
- Q&A’s med Klaus Lynggaard og Henrik Queitsch.
- Adgang til eksklusive events.
Og så betyder det også, at du er med til at betale for folk, som ikke har råd. Det synes vi sådan set er meget sympatisk.
Støtten går til, at vi kan researche, optage og udgive vores podcasts, samt til at promovere podcasten på de sociale medier, så flere kan få det glade rockbudskab at vide.
Klik på støtknappen herover eller besøg dette link for at støtte ‘Rockhistorier’.