Min Søn Har En Djævel, Foto Rita Kuhlmann

Podcast om spilafhængighed: Min Søn Har En Djævel

Eller vælg, hvor du vil lytte

Podcast om spilafhængighed: Min Søn Har En Djævel

Eller vælg, hvor du vil lytte

Da Thomas Stokholms søn Bastian brød sammen efter mange års ludomani, gik de to i studiet for at tale sammen, finde en forklaring og hinanden igen. Det er der kommet en dybt personlig podcast-serie, ’Min søn har en djævel’, ud af, som du kan høre første episode af her.

Sponsoreret En del af serien:

Min Søn Har En Djævel

I denne podcast kommer vi helt tæt på journalist og far Thomas Stokholm, der kæmper for at forstå sin søns kamp mod ludomani. Fortællingen tager afsæt i samtaler mellem Thomas og hans søn Bastian, og den giver et unikt indblik i, hvordan det er at være ludoman, og hvordan det påvirker ens relationer.

Det er noget dobbelt i det her billede af min søn, Bastian, og jeg. Det er på en eller anden måde både meget roligt, men også foruroligende. Som om der er mere, end øjet ser. Og det er der også. Han er min søn, verdens dejligste Bastian, som jeg elsker over alt på jorden. Og så er der alt det, som gemmer sig i skyggerne.

En årelang kamp for Bastian for at finde sin plads i livet. En udfordring, som sendte ham ud i et årelangt misbrug som ludoman. Jeg stod og så på og syntes, at jeg gjorde noget. Men det var bare ikke nok. Måske forstod jeg aldrig alvoren. Før det var for sent.

Derfor tog Bastian og jeg et valg, som måske for mange ville være dybt grænseoverskridende. Men det gjorde vi altså. For et års tid siden, da Bastian var brudt helt ned, gik vi i studiet sammen. Og gennem timers samtaler forsøgte vi at finde ind til en forklaring, tale om vores uoverensstemmelser, vores kærlighed og vores ønske om at komme videre.

Det har været den vildeste tur ind i det smukkeste lys og det mest skræmmende mørke. Jeg ville ønske, at alle sønner og fædre tog den her samtale. Ikke nødvendigvis på en baggrund af en afgrund. Men måske inden noget i livet kommer så langt ud. Det er sindssygt hårdt – og sindssygt godt.

Det er der kommet en podcastserie ud af, som hedder ’Min Søn Har En Djævel’. I første episode er Bastians liv faldet sammen i gæld og tabte drømme. Det er et svært sted at starte. Men det er vi tvunget til.

Idé, interview og speak: Thomas Stokholm

Tilrettelæggelse, produktion og klip: Mikkel Weinell, Emil Riscaldini og Anne Bruun Sørensen

Lyddesign: Frej Levin

Er du selv i tvivl, om du spiller for meget?

Forskningsklinikken for Ludomani ved Aarhus Universitet har udarbejdet en række spørgsmål, som kan afklare, hvis du er i tvivl. Du kan teste dig selv her.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics