hunde

Ny podcast ‘Pet Talks’ med biolog Vicky Knudsen: Vi ser på dyr

Eller vælg, hvor du vil lytte
PR-foto

Ny podcast ‘Pet Talks’ med biolog Vicky Knudsen: Vi ser på dyr

Eller vælg, hvor du vil lytte

I første afsnit af ‘Pet Talks’ handler det om, hvordan vi ser dyr. Vært Vicky Knudsen har i en talk på Arken talt med videnskabelig direktør i København Zoo, Bengt Holst og tv-vært og foredragsholder, Sebastian Klein.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

Pet Talks

Dyrene er alle vegne i myter, fabler og eventyr, i religiøse skrifter og i tegnefilm og vi bruger dyr i vores daglige tale:  Vi står som sild i en tønde, sluger kameler og sidder som en flue på væggen.

Men hvordan føles det egentlig at være en isbjørn? Ved en giraf, at den er en giraf? Og hvordan ser verden ud gennem ulveøjne? Mennesket er videbegærligt, og dyrenes liv fascinerer os dybt.

Og netop dyrenes verden handler denne podcastserie om. Vært Vicky Knudsen vil gennem tre episoder fortælle dig om hvordan vi ser på dyr, taler om dyr, og hvordan vi fuldstændig og uden betingelser knuselsker dyr.

Dyr er allevegne i vores liv. På børneværelset, i køleskabet og i kælderen. I yogatimen, i tv, på YouTube. De er i vores sprog og i vores drømme. Nogle dyr er nuttede, andre giver os myrekryb. Vi opsøger dem i zoo, på museer og i naturen. 

Nåååårh, hvor er den nuttet! Store øjne, en nuser lille snude og den blødeste pels. Nogle dyr forfører os med deres babytræk, sociale adfærd og indtrængende blikke. Hunde og katte, kaniner og fugle bor i næsten halvdelen af alle danske husstande, hvor de spreder glæde og trøst eller vækker bekymring og sorg. 

I dette afsnit af ‘Pet talks’ handler det blandt andet om menneskers forhold til dyr og naturen, hvordan vi kategoriserer dyr i onde og nuttede og vender øjet væk fra nogle af naturens mere brutale sider.

Sebastian Klein, Bengt Holst og Vicky Knudsen på Arken

Footer graphics