Hør ‘True Cybercrime’ live: Er cyberkrig en reel trussel?

Eller vælg, hvor du vil lytte

Hør ‘True Cybercrime’ live: Er cyberkrig en reel trussel?

Eller vælg, hvor du vil lytte

Moderne krigsførelse foregår efterhånden ikke kun på slagmarken. Den brager også løs på internettet, og selvom bomberne falder langt fra Danmarks grænser, så kan cyberkrigsførelsen hurtigt komme til at påvirke dig og din hverdag.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

True Cybercrime

En podcastserie der dykker ned i nogle af de mest spektakulære hackerangreb i nyere tid, der har fatale konsekvenser for privatpersoner, virksomheder og samfund. Nogle kalder det for fremtidens krigsførelse, og i True Cybercrime undersøger vi, hvad hackere er i stand til, og hvordan det påvirker ofrene.

Da Rusland den 24. februar 2022 invaderer Ukraine, udbryder der en voldsom krig mellem de to nationer. Kort efter følger også en onlinekrig, som strækker sig langt bredere end slagmarkerne i det østlige Europa. Russiske hackergrupper angriber med de såkaldte D-DOS-angreb, og det mærker man blandt andet også i Danmark, hvor virksomheder og myndighedernes cyberforsvar pludselig bliver trygtestet i en hidtil uset grad.

Mobiliteten af den russiske troldehær foregår via det sociale medie Telegram, og i en tid, hvor de russiske værdier bliver sat på spidsen, oplever man en endnu større tilslutning af ideologiske onlinekrigere, som er klar til at ramme Ukraine og alle de lande, som støtter dem.

I denne særlige liveudgave af ’True Cybercrime’ gennemgår eksperter på scenen derfor, hvad konsekvenserne af og modsvaret til de russiske hackerangreb kan være. Og spørgsmålet er, hvor godt rustet var Danmark overhovedet til at tackle denne moderne form for cyberkrigsførelse?

Hør den her ovenfor, eller hvordan du normalt hører dine podcasts.

Find mere om
Footer graphics