‘Hej Søster’ om kvinder i traditionelle mandefag: Unge piger skal vide, at de kan blive lige, hvad de vil

Lyt (01:13:01) Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Hej Søster’ om kvinder i traditionelle mandefag: Unge piger skal vide, at de kan blive lige, hvad de vil

Lyt (01:13:01) Eller vælg, hvor du vil lytte

Ligestilling kommer ikke af sig selv. Slet ikke i de fag, vi traditionelt har kaldt ‘kvinde’- og ‘mandefag’. Hvordan sikrer vi, at alle børn kan blive lige det, de har lyst til, når de bliver store?

Kultur En del af serien:

Hej Søster

Hej Søster-bevægelsen, stiftet af Fallulah, startede med en playliste på Spotify, voksede sig større og indebærer nu også blandt andet en podcast. I hvert afsnit dykker Fallulah ned i et emne, hun gerne vil blive klogere på, sammen med sine gæster. Det handler om, hvordan vi løfter hinanden, rummer forskelligheder og spreder god søsterkarma på vores vej.

Hvordan er det er at være kvinde og arbejde i et fag, der traditionelt er besat af mænd? Dagens gæster er Natasha Brock, der er stand up-komiker. Hun er i de senere år i højere grad begyndt at tale om emner som menstruation i sin stand-up, fordi hun ikke så nogen gøre det fra et kvindeligt perspektiv.

Podcastens anden gæst er Mette Schak Dahlmann, der også er kendt som ‘Murer-Mette’. Hun arbejder for ligestilling, særligt i byggebranchen, hvor hun blandt andet har fået indført seperat omklædning i skurvogne. Sammen med Fallulah taler de om, hvad man oplever som kvinde i de fag, hvor man er i undertal. Hvordan sikrer vi os, at flere unge piger tør springe ud i lige det, de har lyst til? Og hvorfor det er vigtigt at føle sig repræsenteret?

Footer graphics