’Adi Station’ med Ida Broen: ”Musik og mode går hånd i hånd og har altid gjort det”

Eller vælg, hvor du vil lytte

’Adi Station’ med Ida Broen: ”Musik og mode går hånd i hånd og har altid gjort det”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Som den første kvinde i Europa, der har designet en sko til New Balance, stod playlisten i modens-tegn, da den norske sneaker-designer Ida Broen var gæst i den nyeste episode i ’Adi Station’.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

Adi Station

Podcasten sponsoreret af Adidas.

Adi Station er en musikpodcast, hvor der bliver skabt et rum til at udtrykke sig gennem musik og genopleve øjeblikke. Vært Adidaddi inviterer i hvert afsnit en gæst i studiet, som deler ud af deres playliste og hvad der inspirerer dem i hverdagen. Adi Station byder på en musikalsk rejse i 60 minutter.

Denne norske altmuligkvinde har arbejdet med verdenskendte brands som Apple og Adidas og blev i 2017 den første kvinde i Europa, der har designet en sko til New Balance. Selvom Ida Bro ikke producerer musik, finder hun sine primære inspirationskilder til sin mode og stil fra musikkens verden. Det fortæller hun i den nyeste episode af Heartbeats’ musikpodcast ’Adi Station’.

I denne podcast inviterer værten Nora Benjnouh, bedre kendt under dj-navnet Adidaddi, en række spændende gæster ind i studiet til at fortælle om den musik, de hører lige nu, og hvordan deres playliste har ændret sig igennem deres liv.

Med over 300 par sneakers i garderoben og mere end 50.000 følgere på Instagram er Ida Broen hurtigt blevet et velkendt ansigt i det nordiske streetwear-miljø. For hende er musik og mode tæt forbundet, og hun udtrykker sin egen musiksmag gennem sin tøjstil:

”Musik og mode går hånd i hånd, og det har det altid gjort siden 1900-tallet og egentlig længe før det,” siger hun. ”Og der er vældig mange vigtige inspirationskilder i min stil fra 1900-tallet.”

Ida Broen opdagede sin kærlighed for krydsfeltet mellem mode og musik, da hun arbejdede i sneakerbutikken ’Stress’ i Oslo. Selvom hun var den eneste kvindelige ansatte i butikken, følte hun for første gang, at hun havde fundet et sted, hvor hun kunne udtrykke sig frit.

”Jeg husker meget specifikt, at det var mig alene på job med alle de gutter her. Det var her, jeg fik lov til at være hundrede procent mig selv, og jeg fik lov til at høre på akkurat den musik, jeg ville.”

Men selvom Ida Broen følte sig accepteret bag butikkens fire vægge, var verdenen udenfor ikke lige så åbentsindede:

”Der var ikke så mange piger, som gik med sneakers,” fortæller Ida Broen. ”Man kunne ikke gå rundt med dem uden, at man måske blev set på som lidt mere maskulin.”

Men på trods af omverdenens fordømmende blikke blev Ida Broen ved med at være tro mod sig selv, og som årene er gået, føler hun, at der er opstået en større accept af kvinder, der går klædt i streetwear.

”Jeg er vældig stolt og glad for, at jeg turde at stå i det, selvom måske at andre tænkte, at det var mærkeligt, at jeg klædte mig på den måde, som jeg gjorde. Det er også vældig fint at se, at verden er blevet lidt mere åben, når det kommer til det maskuline og det feminine, og at det på en måde kan blandes, uden at man bliver dømt.”

Podcasten er sponsoreret af Adidas.

Hør hele episoden af Adi Station med Ida Broen her, eller der, hvor du finder dine podcasts.

Vært: Adidaddi

Produktion og klip: Emilie Westh Wold og Clara Koed

Redaktør: Cecilie Wortziger

Jingle: Artlist

Playliste:

“Peaches & Eggplants” – Young Nudy (feat. 21 Savage)

“My Gang” – Young Nudy

“DO 4 LOVE” – Snoh Aalegra

“Hallucinating” – Future

“California Roll” – Snoop Dogg (feat. Stevie Wonder & Pharrell Williams)

“21 Qurstions” – 50 Cent (feat. Nate Dogg)

“Jump Out the Face” – Meek Mills (feat. Future)

“Tonight” – Summer Walker

“Actin Crazy” – Action Bronson

“Top Off” – Gunna

Find mere om
Footer graphics