Indbegrebet af..

Indbegrebet af Talk Talk: Glitrende synthpop, strobelys og eksperimenter i mørket

Eller vælg, hvor du vil lytte

Indbegrebet af Talk Talk: Glitrende synthpop, strobelys og eksperimenter i mørket

Eller vælg, hvor du vil lytte

I denne uge bliver det britiske 1980’er band Talk Talk kigget i sømmene. Til dette får drengene hjælp udefra af kulturskribent Torben Sangild, der både har et personligt og et professionelt syn på den eksperimenterende gruppe.

Kultur En del af serien:

Indbegrebet af

Kan man koge de helt store kunstnere såsom Beatles, Kanye West og Madonna ned til et enkelt nummer, der beskriver hele deres karriere og lyd? ‘Indbegrebet af’ er podcasten, der forsøger.

De tre musikentusiatiske værter Andrew, Bjørn og John medbringer hver et nummer, som de mener besvarer spørgsmålet, og til sidst skal de blive enige om, hvilket nummer der opfylder alle kravene. Det kommer ikke til at gå stille af sig.

I kulturjournalistikkens jagt på den poetiske og præcise beskrivelse af musikken støder man som læser ofte på alt for lange og komplicerede formuleringer. Formuleringer, der i begæret efter den helt lækre definition, udvandes og mister deres betydning. Det lyder måske flot, men hvad betyder “en blanding mellem underspillet post-rock og glitrende avantgarde” eller “drømmende synthpop med et eksperimentel og akustisk islæt” egentlig helt præcist?

En stor udfordring

Det britiske band Talk Talk er et ærkeeksempel på netop denne udfordring. Siden gruppens fulde kunstneriske udvikling så dagens lys i slutningen af 1980’erne har musikanmeldere kæmpet for at sætte de rigtige ord på bandet.

For de er i sandhed svære at indkapsle i en sætning, og nu vi er i gang med beskrivelsen, kan vi ligeså godt træde ned i den snare, vi har lagt for de andre sultne musikanmeldere. For sandheden er, at formuleringen “en blanding mellem underspillet og akustisk post-rock, eksperimenterende avantgarde og glitrende synthpop” måske er hvad det kræver for, at indkapsle bandets 10 år lange karriere.

Opgaven har sjældent været større for “Indbegrebet Af”, hvis fornemme opgave er at koge en kunstner ned til bare én sang. Derfor er der i dagens episode hentet hjælp udefra, når Torben Sangild, kulturskribent for Zetland og radiovært på Radio4, gæster studiet.

Lyt med og find ud af, hvad indbegrebet af Talk Talk er.

Gæt med hvilken sang der er ‘Indbegrebet af’

Du kan dog allerede træne de små grå ved at gætte netop den sang, der er indbegrebet af Talk Talk igennem ledetrådene nedenfor:

Ledetråde til indbegrebet af Talk Talk:

  1. Sangen handler om at være tilfreds med de små ting i livet
  2. Sangen blev lavet og indspillet i et helt mørkt lokale kun oplyst af strobelys
  3. Sangen var ingen kommercielt succes og nåede ikke Billboard 200
Footer graphics