med døden til følge afsnit 5

‘Med Døden Til Følge’: Dommedagssekten som ville genindføre guds ti bud

‘Med Døden Til Følge’: Dommedagssekten som ville genindføre guds ti bud

Over 500 mennesker omkom da en kirke brændte ned i Uganda. Kristoffer Lind ser nærmere på sekten ‘Bevægelsen for Genindførelse af Guds Ti Bud’.

Samfund En del af serien:

Med Døden Til Følge

I dette afsnit ser vi nærmere på historien om Sekten Bevægelsen for genindførelse af guds ti bud. Bevægelsen blev etableret i 1987 af Paul Kashaku og Joseph Kibwetere. En sekt som for mange er en fuldstændig ukendt sekt, som den dag i dag er lidt af et mysterium.

Over 500 mennesker omkom da en kirke brændte ned i Uganda, marts 2000. Alle de omkomne tilhørte sekten Movement for the Restoration of the Ten Commandments of God. I første omgang blev tragedien anset som et religiøst masseselvmord, men den forklaring blev der sået tvivl om, da man de følgende dage fandt flere massegrave med dræbte sektmedlemmer.

Gæst: Karen Lauterbach (lektor ved Center for Afrikastudier)

Med vores podcast ‘Med døden til følge’ kan du komme helt tæt på nogle af historiens mest berygtede sekter. Alle med det til fælles, at de fik en dødelig udgang.

I denne serie sætter vi fokus på tragedierne, kollektive selvmord, bestialske mord og terrorangreb. Vi forsøger samtidig at blive klogere på de karismatiske og fanatiske ledere, deres dedikerede følgere og sekternes trossæt og forestillinger om dommedag.

Footer graphics