Fødslen - fra alle forberedelserne til det går igang
Radio & podcast
menu-close

Helt Ærligt, Mor: Fødslen – fra alle forberedelserne til det går igang

19. september 2018 | | En del af serien Helt ærligt, mor

Du ved, det sker, du har bare ikke en anelse om hvornår - og ikke mindst hvordan - det sker. Hospitalstasken er pakket, du har lært at trække vejret dybt, du er klar til det, der skal være livets største oplevelse og så.. ja, så går det ikke helt som forventet.

Journalist og producer. Kendt for programmerne 'Mit Liv Er Stjålet' på DR3 og 'Europa i glimmer - DR3 går bag om Grand Prixet'. Lige nu arbejder hun som formiddags-radiovært på Radio100fm.

Afspil podcast

‘Helt Ærligt, Mor’ er sponsoreret af Änglamark

Gæster: Beate Bille og Emilie Bruhn 

Du ved, det sker, du har bare ikke en anelse om hvornår – og ikke mindst – hvordan det sker.

Hospitalstasken er pakket, karret fyldt med vand, du har endda en madpakke klar til det, der skal være livets største oplevelse, og så.. Ja, så går det ikke som forventet.

Hvordan kan man forberede sig på noget, som ikke har en fuldstændig konkret plan – og er der noget, vi gerne ville have vidst, inden det var i fuld gang?

Da jeg ventede min datter kom angsten for det forestående; nemlig fødslen – rullende igen og igen. Indtil jeg var så stor, at der ikke var nogen vej tilbage.

Jeg var til de obligatoriske fødselsforberedelseskurser på hospitalet, men det er jo sådan en omgang auditorium-undervisning, hvor man lidt blafrer i vinden. Så jeg besluttede mig for at købe mig til et par sessioner med min kæreste med en kvinde, som kom hjem til os og basically lærte mig at trække vejret.

Og det gjorde mig helt rolig. Mest fordi hun igen og igen understregede, at vi jo for helvede er skabt til at føde.

Det viste sig, at det var jeg ikke – så alt det jeg havde forberedt, det var.. ligegyldigt. Men roen, den havde jeg. Og helt ærligt, mor, er det ikke det vigtigste?

I dag er vi Beate Bille, skuespiller og mor til Fernanda på syv og Hector på tre. Og Emilie Bruhn, projektleder, samt mor til Ellen på 3 år og Otto, som kom til verden i sommer.

Dette er andet afsnit af podcasten ‘Helt Ærligt, Mor’.


Disclaimer: Alle udtalelser i programmet er udelukkende udtryk for deltagernes egne holdninger.

Du kan lytte til alle afsnit af ‘Helt Ærligt, Mor’ på iTunes her.

Sisse Sejr-Nørgaard

Journalist og producer. Kendt for programmerne 'Mit Liv Er Stjålet' på DR3 og 'Europa i glimmer - DR3 går bag om Grand Prixet'. Lige nu arbejder hun som formiddags-radiovært på Radio100fm.