Jan Sneum

‘Et Livs Soundtrack’ med Jan Sneum (1945-2020): “Jeg er taknemmelig over, at jeg lod musikken fylde mit liv”

‘Et Livs Soundtrack’ med Jan Sneum (1945-2020): “Jeg er taknemmelig over, at jeg lod musikken fylde mit liv”

I dette afsnit fortæller Jan Sneum, som døde 24. september, om sin store kærlighed til musikscener i lande som Finland, Estland, Sibirien og om de rejser, den har taget ham ud på.

Kultur En del af serien:

Et Livs Soundtrack

Hvem er din yndlingsmusikers yndlingsmusiker? Hvad lyttede de til som små? Eller da de skrev det der hit? I hvert afsnit af 'Et Livs Soundtrack' lærer vært Jacob Bogh en ny musiker at kende gennem de sange, som har formet dem og ikke mindst deres musiksmag,

* Denne podcast og artikel er fra 2019 *

Han er dansk musikformidlings grand old man og har været overalt: Som redaktør på Politikens Rock Leksikon, som radiovært på DR, som fotograf og skribent. Der findes næppe en mere ukuelig ambassadør for rockmusikken end 73-årige Jan Sneum.

Vi får røverhistorier om de helt vilde ekstremer, en musikelsker kunne gå til, dengang før internettet, for at få far på en plade, et møde eller bare et musikmagasin. 

I første afsnit talte vært Jacob Bogh primært med Jan Sneum om hvilken musik, der havde haft indflydelse på hans musikalske ungdom, og i dette afsnit kommer vi ind på den musik, Jan Sneum opdagede senere i sit liv.

Her kommer vi mange utraditionelle steder og genrer igennem. Fra finsk tango til Estisk folkemusik – og til sidst Sibiren.

Det hele sluttes af i et hønsehus på Bornholm med det århusianske band, Narcosatanicos.

  • Died Pretty – Just Skin (1986)
  • MEGAS – Nótt (1987)
  • Johanna Juhola / Reaktori – Fantasiatango (2019)
  • Mari Kalkun – Vilo Öö (2010)
  • NARCOSATANICOS – Misery Wire (2018) fra ‘Sneums Kalejdoskop’

Find mere om
Footer graphics