Derfor får din 15-årige nevø ikke nye sko fra Kina i morgen

Lige underfladen på den klimabevidste generation af unge mennesker i genbrugstøj sidder der millioner af unge fyre og klikker falske Nike-sko hjem fra Kina til en brøkdel af prisen. Men nu er det måske slut. Det populære og ulovlige mega-website PandaBuy er nede på grund af en razzia, der har chokeret unge fyre fra den såkaldte rep scene.

Hvordan kan dramaet om en pølsevogn i Sorø splitte en hel by?

Mange små provinsbyer som Sorø lider under mennesketomme gader og ’til salg’ skilte i butiksvinduerne. For at gøre op med det har Sorø Kommune lavet en ny helhedsplan for byen. Der er dog særligt et nedslag, som har fået befolkningen op af sofaen – nemlig omrokering af torvets pølsevogn. Jeg tog hjem til Sorø for at mærke stemningen og få min første og måske sidste pølse på Klostergrillen.

180 år med magisk bymidte: ”Tivoli startede som en utopi”

Tivoli er modsætningsfyldt helt ind til kernen. Forlystelsesparken er på én gang gammel og ny, eksotisk og dansk, alvorlig og for sjov. I disse dage fylder den 180 år, og vi indløste turpas til den gamle have.

Få ved, hvem han er, men han er manden bag det moderne København

Kødbyen, Enghaveparken og Lundehusskolen er blandt nogle af de betydeligste byggerier i det københavnske landskab. Og det er der særligt én mand, vi kan takke for. Poul Holsøe hedder han, og han er i dag anerkendt som en chef, der gav plads til unge arkitekter som for eksempel Arne Jacobsen – og som i den grad ville det bedste for København.

Jeg vil gøre kartoflen sexet igen

Kartoflen er det tætteste, man kommer på en nationalgrøntsag hertillands. Den er mættende, minimaludledende, billig og sund. Alligevel bliver kartoflen mindre populær blandt danskerne hvert år. Med en sund portion kartoffelkærlighed undersøger Louise Rimkjær, hvorfor den gyldne knold ikke er blevet det sexsymbol i køkkenet, den kunne være – endnu.