‘Skabelsesberetning’ med Rune Klan: “Hvis du ikke har noget talent, kan du altid blive tryllekunstner”

PR-foto

‘Skabelsesberetning’ med Rune Klan: “Hvis du ikke har noget talent, kan du altid blive tryllekunstner”

Inden verden kom på fornavn med COVID-19, nåede Rune Klan at have premiere på sit nye show, ‘Håbefuld’. Nu er showet udskudt, men historien bag skal du ikke snydes for.

Kultur En del af serien:

Skabelsesberetning

I 'Skabelsesberetning' går vært Kristoffer Zøllner tæt på den arbejdsprocessen i en række samtaler med kunstnere og kreative. Hvordan bliver idéer og inspiration konkret og langsomt formet til færdige bøger, malerier, film eller plader? 'Skabelsesberetning' handler om netop det sted, hvor inspirationen opstår, og værker bliver skabt.

Der var lagt op til det helt store triumftog, da Rune Klan i februar indtog Det Kongelige Teater og derefter drog på turné – indtil en vis pandemi kom forbi og udsatte turneen på ubestemt tid. Men podcasten ‘Skabelsesberetning’ nåede heldigvis forbi inden og besøge Rune Klan i hans trylleborg på Amager – som engang var en rockerborg – for at se, om vi kan aflure ham et par tricks til, hvordan man skaber et show fra bunden.

Han har tryllet, siden han var 11, og som 13-årig stod han første gang foran et publikum på 1.100 mennesker og tryllede cigaretter frem. Siden har han perfektioneret sit trylleri og gennem årene blendet det med en god dosis komik og personlige historier om blandt andet barnløshed og adoption.

I værkstedet byder Rune på cigaretter og kamille-te, viser sine rekvisitter, som han selv konstruerer, frem – på trods af at han ikke er en særlig dygtig håndværker – og fortæller om, hvordan han opbygger sine forestillinger, som det ofte tager to-tre år at skabe.

Men det handler også om at nørde med de små tricks, som hele tiden skal afpudses og leges med, og derfor går Rune Klan også på arbejde hver dag – og gør en dyd ud af at spilde tiden.

Og så er der historien om at møde David Copperfield i Las Vegas – og være bange for at stille lige netop dét spørgsmål.

Find mere om
Footer graphics