Det har jeg lært efter et år som single

I dag er det singlernes dag. En uofficiel kinesisk helligdag, der fejrer dem, der ikke er i et forhold. Jeg har netop rundet et år som single, og derfor reflekterer jeg over mit år uden en kæreste.

Hvornår er jeg en rigtig københavner?

Jeg er en af de tusindvis af eksiljyder, der har min daglige gang i de københavnske gader, og det har jeg haft i seks år. Alligevel blev jeg på én og samme aften på min højskole, der ligger midt inde i København, kåret som den største jyde OG den største københavner. Men hvad er jeg så?

Jeg håber, min ukrainske familie kommer til at opleve det Danmark, jeg kender og elsker

Da Veronica Magaard som barn i 00’erne besøgte sin ukrainske familie i byen Zjytomyr, var der stadigvæk statuer af Lenin. I dag står det ukrainske flag og flagrer i luften, men uafhængigheden har kostet dyrt. Overalt i medierne ser man frivillige danskerne, der hjælper de ukrainske flygtninge, men ukrainerne får ikke altid en så varm velkomst.

Morgenbeats: Er vi klar til at spise som i fattigfirserne?

Skal vi til at rulle hele den danske madrevolution tilbage og leve sparsommeligt som i 1980’erne? Med fødevare- og brændstofkrise kan det hurtigt blive nødvendigt. Morgenbeats forsøger at spise brød til.

Ane Cortzen: Derfor blev en hel klode rystet af en enkelt lussing

Der sker uhyrlige forbrydelser mod menneskeheden dagligt over alt på kloden, og alligevel bliver mange mennesker mere påvirket af en lussing til Oscar-showet eller Christian Eriksens comeback i Parken. Det er den nære begivenhed, der viser os den store afgrund, der hele tiden lurer.

Klumme: Kroppens urørlighed gør os stumme

Vi vægrer os mod at tale om kosmetisk kirurgi, fordi det er blevet dårlig stil at have en mening om andre menneskers udseende. Men vi er nødt til at tage snakken.

Ligesom min mor håber jeg ikke, at der kommer krig i Ukraine

Da Veronica Magaard voksede op i Danmark, var hun ofte flov over morens ukrainske accent og forkærlighed for hjemlandets egnsretter. Men nu forstår og værdsætter hun, at moren introducerede hende for den verden, der nu er truet af krig og ødelæggelse.

Klumme: Bag skærmen er jeg en fandens klog karl

Spiller du altid med åbne kort på de sociale medier? Eller får du også indimellem signaleret, at du ved mere, er mere belæst, berejst og generelt bare er federe, end du egentlig er?

Vi ved alarmerende lidt om ludomani

De penge, der bruges til behandling af spilafhængighed, er såkaldte ”skadestuepenge”. Det vil sige, at samfundet først punger ud, når skaden er sket. I stedet burde vi bruge langt flere penge på forskning, der kunne gøre alle klogere på både forebyggelse og behandling. Det skriver Thomas Stokholm, der har lavet en podcastserie om sin egen søns spildjævel, i dette indlæg.

Kan vi mon hengive os til livet igen?

Farvel til mundbind, afstand, smitteangst og samfundskritisk sygdom. Men kan vi lære igen at være sociale væsner, der mødes i musikken og det fysiske?

Klumme: Vi skal tale med hinanden, når vores børn vælter

Det er hårdt at være forælder til et barn eller en ung, som har det skidt. Men selv om det kommer til at fylde hele vores verden, er det ofte noget, vi holder for os selv. Det mener journalist og forfatter Tea Sletved.

En fars bekendelser: Mit begær efter at sove er desperat

Jeg har ikke sovet ordentligt i årevis, og natteroderiet driver mig til vanvid. Ofte har nætterne endda blodig udgang, skriver Thomas Balslev i sin faste klumme om at være far til to små børn.

Ane Cortzen efter TV2-dokumentar: Jeg savner, at nogen tager ansvar

Argumentet med, at overgreb og chikane foregik i anden tid, holder ikke. Der er masser af eksempler på, at kvinder i Metoo-sager stadig behandles dårligt. Ikke mindst i medierne. Det er på tide, at nogen – i denne tid – tager et ansvar, mener Ane Cortzen i denne klumme.

Politik er ikke kun for ældre mennesker

Man siger, at med alder kommer visdom. Det må vi håbe på, for lige nu er det særligt de ældre generationer, der sidder på de magtfulde poster rundt omkring i verden. Mads Høyer giver her sit indspark til debatten.

En fars bekendelser: Min røvballe har fået stress

Thomas Balslev er blevet far til to, og det er sommetider op ad bakke. Især når kroppen har fået sig en omvandrende spasme, skriver han her i den første af en serie af klummer.

Debat: Vi skal til Qatar. Men er der noget at juble over?

DBU vil indgå i ”kritisk dialog” med ørkenlandet, men hvordan skal det egentlig foregå? Vil der blive demonstreret og fyret romerlys af i Qatars gader for de 15.000 døde migrantarbejdere, der var med til at bygge stadions? Denne klummeskribent er i tvivl.

Le Gammeltoft: Kvinde, hvor mange æg har du at spilde?

Børn er blevet et projekt, der skal passes ind mellem karriere, parforhold, rejser og husrenovering. Vi skubber det at blive forældre til senere i livet, samtidigt med at flere kvinder og par oplever spontane aborter og fertilitetsproblemer.

6 ting jeg har lært af: At leve i en kvindekrop

Sara Skaarup skriver livskloge klummer i listeform her på Heartbeats. I dag om at leve i en kvindekrop, ikke være nærig med den, men huske at lytte til kussen.

Bedst & Værst: Tour de France

Søren Baastrup og Thomas Brunstrøm skriver klummen ‘Bedst & værst’ – denne uge tager de først de positive briller og så decideret nejhat på.