Mini doks: Hackathon på BørneRigetMini doks: "Det er svært at være indlagt, for man kan ikke finde på noget at lave" » Heartbeats.dk
Radio & podcast
menu-close

Mini doks: "Det er svært at være indlagt, for man kan ikke finde på noget at lave"

18. februar 2019 |

Spil- og it-udviklere er samlet til BørneRigets Hackathon for at komme med deres bud på, hvordan virtual reality og augmented reality kan skabe en bedre hverdag for de indlagte børn.

Video: Anders Dall

Hvert sjette barn i Danmark lider af en kronisk sygdom. Nogle kroniske sygdomme gør, at børnene er indlagt i meget lang tid af gangen.

“Jeg var i isolation i 6,5 måned. Man er inde bag to døre, altså sådan en lille sluse”, lyder det fra Søren, 14 år, der har en genfejl.

Som indlagt på BørneRiget føles tiden lang. Heldigvis har otte teams af spil- og it-udviklere deltaget i BørneRigets Hackaton, der bliver afholdt i samarbejder med CopenX, hvor de på 42 timer giver deres bud på, hvordan man via teknologier som virtual reality og augmented reality kan understøtte børnenes leg og bevægelse på hospitalet i fremtiden.

Mange af børnene oplever at blive inaktive og socialt isolerede, når de er indlagt på hospitalet, og netop den udfordring skal teknologien være med til at løse.

Juryen fandt frem til to vindere, ‘Riddle Kid’ og ‘Kids Kingdom’, der hver især får 25.000 kr. øremærket til at videreudvikle deres projekter til BørneRiget.

Redaktionen