Mini dok: Om filmen 'Danmarks Sønner' af Ulaa Salim“Jeg lavede 'Danmarks Sønner', som om det var den eneste film, jeg nogensinde kunne lave”
Radio & podcast
menu-close

Mini doks: “Jeg lavede ‘Danmarks Sønner’, som om det var den eneste film, jeg nogensinde kunne lave”

2. april 2019 |

Da Ulaa Salim begyndte på manuskriptet for 6 år siden, lød svaret på Filmskolen, at historien om et terrorangreb på dansk jord var for langt fra virkeligheden. I dag er 'Danmarks Sønner' måske for tæt på. Vi har talt med Salim om tankerne bag.

Video: Rasmus Kahlen

“Jeg lavede den her film, som om det var den første og eneste film, jeg nogensinde kunne lave i mit liv”.

Sådan fortæller instruktør, Ulaa Salim, om sin debutfilm, ’Danmarks Sønner’. Filmen er en politisk thriller, der udspiller sig i en ikke så fjern fremtid.  

Et stort bombeangreb har rystet København, og Danmark er splittet som aldrig før. De yderste fløje dominerer den politiske debat, og radikaliseringen af de politiske grupperinger vokser.

Et Folketingsvalg står for døren, og Martin Nordahl fra det nystiftede parti National Bevægelsen spås en historisk jordskredssejr, der kan sikre ham statsministerposten.

Imens bevæger 19-årige Zakaria sig langsomt ud på et radikalt og farligt spor, der kan koste ham og hans familie alt.

Med filmen ønsker Ulaa Salim at samle alle danskere om en følelsesmæssig oplevelse, der forhåbentligt kan skabe forståelse på tværs af etnicitet, køn og politisk overbevisning.

“Filmen er ikke lavet, fordi jeg tror, det bliver sådan. Den er lavet, så vi kan diskutere, hvad det er, vi drømmer om i fremtiden, og hvad er det, vi frygter. For mig er filmmediet unikt, fordi vi kan få en fælles oplevelse som publikum og som et samfund. Man kan diskutere ting, som springer både den politiske skala og ens egne holdninger”, siger han.

Filmen ’Danmarks Sønner’ har premiere 11. april over hele landet. 

Redaktionen