Instruktør: "Vi bør altid se os selv i øjnene, før vi skyder på andre" » Heartbeats.dk
Radio & podcast
menu-close

Kom behind the scenes på den danske kortfilm 'Lovebirds': Instruktør: “Vi bør altid se os selv i øjnene, før vi skyder på andre”

13. december 2018 |

Den danske instruktør, Martin Garde Abildgaard, står bag den fine, nye kortfilm, 'Lovebirds'.

Filmen ‘Lovebirds’ handler om en aristokratisk, fransk kvinde, der foragter andre mennesker. Derfor får hun lavet en tro kopi af sig selv, for endelig at kunne dele sit liv med et civiliseret og værdigt menneske.

“Filmen husker os helt enkelt på, at vi altid bør se os selv i øjnene, før vi skyder på andre”, fortæller instruktøren Martin Garde Abildgaard.

“Vi lever i en tid, hvor mistilliden vokser. Hvor alt bliver mere og mere beskidt. I politik. På skoler. På sociale medier. Med hate crimes. Jeg oplever en form for ”trigger-happiness” i samfundet lige nu. Folk skyder, før de tænker. Har man det dårligt med sig selv, er det nemmere at beskylde sine omgivelser for at fejle end at kigge indad”.

De kvindelige hovedroller i filmen er spillet af de enæggede tvillinger Mady & Monette Malroux fra Paris. De er blandt andet berømte for deres roller i Jean-Pierre Jeunet’s mesterværk ‘Den fabelagtige Amélie fra Montmartre’ og arbejder også som haute couture-modeller for store fashion brands. Du kan se lidt mere om dem her.

I filmen er der en scene, hvor kvinderne namedropper musikere, og her er blandt andet danske TOM And His Computer nævnt. Martin Garde Abildgaard lavede ‘Organ’-videoen i sin tid, der i øvrigt blev udtaget til mere end 30 festivaller. Se musikvideoen ‘Organ’ her.

Redaktionen