Ungt, elektronisk musikhåb udgiver album
Radio & podcast
menu-close

Ungt, elektronisk musikhåb udgiver album

10. december 2015 |

Den unge Detroit-musiker Kyle Hall trækker på genrer som jazz, soul, house, techno og disco, når han senere på måneden udgiver det tredobbelte album From Joy.

Fabian Hansen er DJ og musikjournalist. Han har desuden en alsidig musikbranche-erfaring fra arbejde på pladeselskab.

Den amerikanske by Detroit har en rig musikhistorie. Det var her Motown indvarslede soulmusikkens storhedstid i 1960’erne og 70’erne, hvor technomusikken tog form i de sene 80’ere og hvor navne som J Dilla og Eminem skabte innovativ hiphop i 90’erne og 00’erne. Byen har længe befundet sig i et økonomisk og socialt morads efter at bilindustrien brød sammen i 1970’erne, men alligevel fortsætter den med at producere en lind strøm af musikalsk talent. Når det gælder elektronisk musik er der bred enighed om at et af de næste store navne bliver 24 årige Kyle Hall. Senere på måneden udgiver han albummet From Joy.

Trods hans relativt unge alder er Hall allerede en erfaren producer, dj og forretningsmand. Han udgav sin første EP som 16 årig og startede som 17 årig sit eget pladeselskab, Wild Oats, hvor det meste af hans musik udkommer. Undervejs er det også blevet til udgivelser på respekterede labels som Hyperdub og Moods and Grooves.

Hall har haft misundelsesværdige lærermestre. Udover at være vokset op i en familie af jazzmusikere er han blevet oplært af respekterede elektroniske musikere som Omar S, Carl Craig og Theo Parrish og blev således meget tidligt kørt i stilling til at videreføre byens rige tradition for house og techno.

Halls musik er dog ikke nem at sætte i bås. Selvom den tydeligvis trækker på genrer som jazz, soul, house, techno og disco er udtrykket ganske unikt og varierer ofte meget fra udgivelse til udgivelse. En ting der dog ofte går igen er Detroits særlige “ånd”, en svært definerbar fornemmelse der afspejler byens rå, post-industrielle, men også yderst soulfulde karakter.

Kyle Halls første album, The Boat Party, fra 2013 blev godt modtaget og siden er det blevet til en håndfuld spredte singleudgivelser. Måske fordi der har været lidt stille omkring ham et stykke tid har Hall nu valgt at udgive From Joy som er et tredobbelt album der samler materiale produceret før 2010. Så har man endnu ikke stiftet bekendtskab med Kyle Halls musikalske univers er der her en glimrende anledning.

From Joy udkommer sidst i december og man kan få en smagsprøve på albummet forneden.

Fabian Hansen

Fabian Hansen er DJ og musikjournalist. Han har desuden en alsidig musikbranche-erfaring fra arbejde på pladeselskab.