Sundhedsrevolution med Umahro
Radio & podcast
menu-close

Sundhedsrevolution med Umahro

15. juli 2015 |

Heartbeats byder velkommen til den nye podcast-serie med Umahro Cadogan. Her vil der blive talt i dybden om sundhed med særligt udvalgte gæster. I første afsnit er Henning Daverne på besøg i studiet

Danmark har de seneste år været ramt at en reel sundhedsbølge. I medierne bliver diverse kostråd, sundhedstips og træningstutorials mv. jævnligt delt og kommenteret på. Nogle af disse mange råd ender med at blive så populære at de bliver buzzwords og noget vi alle enten selv dyrker eller har dårlig samvittighed over ikke at tage del i. Low-carb-high-fat, stenalderkost, slow-juicing, 5:2 faste, glutenfrit og rawfood er blot nogle af de begreber der har fyldt i både medierne og vores hverdag de seneste år.

Men faren ved dette store fokus på koncepter, enkelte biologiske mekanismer (f.eks. insulin eller stresshormoner) og kure er, at nuancerne i en sund livsstil forsvinder, og ofte ender dækningen af sundhed i de danske medier med at være lettere overfladisk.

Dette vil Umahro Cadogan ændre på, når han hver anden uge inviterer en særligt udvalgt gæst i studiet. En gæst som har noget relevant at byde på, som alle lytterne kan have glæde af at vide mere om. I programmerne vil der være plads til fordybelse, også i de smallere emner inden for sundhed, og Umahro og hans gæst vil gennem åben dialog gøre lytterne klogere på både dem selv og sundhed samt give dem nogle konkrete redskaber, de kan bruge i hverdagen.

I første afsnit, som du kan lytte til lige her, taler Umahro med Henning Daverne om meditation, mindfullness, at finde sin indre gnist og behovet for aktivt at skabe oaser af ro i vores moderne hektiske liv og samfund, hvor tempoet konstant skrues op og åndehullerne bliver færre og færre, kortere og kortere. De kommer både ind på den filosofiske vinkel, forskningen Henning har været med til at lave og hvordan man selv kan komme igang med at meditere eller skabe oaser af ro på andre måder.

henningdaverne2

Henning Daverne er stifter og leder af Lotusheart Academy. I Lotusheart Academy underviser han i meditation, mindfulness og selvudvikling. Henning Daverne er forfatteren til bestseller bøgerne “Vejen til INDRE RO i en travl hverdag” , “12 minutter til succes – mediter dig lykkeligere, klogere og mere rolig” og “Find din gnist – en guide til meningen med dit liv” samt “Meditation og mindfulness – tidløs visdom til det moderne menneske”. I sin søgen efter kampsportens rødder drog Henning på mange rejser til Østen, hvor han i en periode på 10 år i træk, hvert år gennemgik intensiv træning i traditionel meditation på tilbagetrækningsophold.

Læs mere om Henning på www.henningdaverne.dk.

Lyt til første afsnit af Sundhedsrevolution med Umahro lige her.

Redaktionen